Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:27 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Achiziția a fost suspendată Licitația pentru gestiunea serviciului de iluminat public din Constanța se mută în instanță! (DOCUMENTE)

ro

10 Jan, 2024 17:00 1105 Marime text

 
  • Licitația pentru gestionarea serviciului de iluminat public din Constanța lansată în noiembrie 2023 de municipalitate și care vizează modernizarea sistemului de iluminat public, stații de încărcare pentru autovehicule electrice, iluminat suplimentar pentru treceri de pietoni și iluminatul festiv pe 5 ani a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestaților de către Flash Lighting Services SA
  • Consiliul a admis contestația și a dispus modificarea documentației de atribuire iar municipalitatea a suspendat procedura de achiziție care ar fi trebuit să fie finalizată încă din decembrie 2023
  • Magistrații au fixat termen în cauză pentru data de 18 ianuarie a.c.
 Licitația pentru gestionarea serviciului de iluminat public din Constanța lansată în noiembrie 2023 de municipalitate și care vizează modernizarea sistemului de iluminat public, stații de încărcare pentru autovehicule electrice, iluminat suplimentar pentru treceri de pietoni și iluminatul festiv pe 5 ani a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestaților de către Flash Lighting Services SA.
Consiliul a admis contestația și a dispus modificarea documentației de atribuire iar municipalitatea a suspendat procedura de achiziție care ar fi trebuit să fie finalizată încă din decembrie 2023, vezi decizia în secțiunea „documente”.

Pe rolul Curții de Apel Constanța, secția de contencios administrativ și fiscal a fost înregistrat pe 9 ianuarie a.c. de către firma contestatoare dosarul cu nr. unic 15/36/2024 având ca obiect litigiu privind achiziţiile publice Plângere - Decizia CNSC nr. 2977/C5/3204/19.12.2023, vezi plîngerea în secțiunea „documente”.

Pârât în dosar este municipiul Constanța.

Flash Lighting Services SA vrea să obțină în instanță modificarea în parte a deciziei CNSC nr. 2977/C5/3204 în sensul admiterii contestație, astfel cum a fost formulată, și obligarea Primăriei Constanța în calitate de autoritate contractantă la modificarea documentației de atribuire după cum urmează: eliminarea cerinței de constituire a unei garanții de bună execuție calculată Ia 5% din pretul contractului; eliminarea cerinței de Ia punctul 20.2 din Caietul de sarcini potrivit căreia „ofertanții au obligativitatea de a prezenta calcule luminotehnice pentru fiecare tip de strado" și eliminarea cerinței de Ia punctul 10.4 din Caietul de sarcini privind „Consolele de susținere a corpurilor trebuie să aibă avizare".

În subsidiar, se dorește anularea procedurii, în conformitate cu art. 34 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 101/2016, în situația în care Instanța va considera că, în baza argumentelor prezentate, nu se pot Iua măsuri de remediere; suspendarea procedurii de atribuire a contractului până Ia soluționarea prezentei contestații, în temeiul dispoziliilor art. 33 din Legea nr. 101/2016 și obligarea Autorității Contractante Ia prelungirea termenului-limită de depunere a ofertelor cu o perioadă egala cu durata suspendării procedurii, calculată de Ia data publicării în SEAP a deciziei prin care va fi soluționată definitiv prezenta contestație.

Magistrații au fixat termen în cauză pentru data de 18 ianuarie a.c.

Flash Lighting Services SA
 
Societatea cu sediul social în București, înființată în anul 2001 se ocupă de lucrări de instalații electrice.

Asociații firmei sunt Bogdan Gabriel Sandu, Crina Simona Sandu și firma offshore din Cipru Frozaria LTD, acționar majoritar.

În 2022, Flash Lighting Services a raportat o cifră de afaceri de 129.174.655 de lei, profit net de 8.318.069 de lei la un număr de 150 de angajați.

Compania figurează cu 410 contracte din achiziții publice, potrivit www.termene.ro.

Sandu Bogdan Gabriel mai apare în Flash International Grup Impex SRL, Flash Lighting Services SA, Holland Development Group SA (aflată în întrerupere temporară de activitate), Flash Enterprises SRL, dar și în Flash Trading House SRL.
 
Crina Simona Sandu apare la rândul ei în Holland Development Group SA (întrerupere temporară de activitate), More Black Fashion SRL (radiată), Flash Lighting Services SA, Flash Enterprises SRL, Flash International Grup Impex SRL și în Flash Trading House SRL. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Flash Lighting Services SRL controlată de offshore-ul Frozaria Limited, cu sediul în Cipru, câștigă din nou o licitație importantă organizată de Primăria Tulcea (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii