Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident mortal pe bulevardul Tomis Şoferul, de 80 de ani, condamnat şi obligat să muncească în folosul comunităţii

ro

01 Aug, 2018 00:00 4600 Marime text
Trimis în judecată de procurorii din Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, pentru ucidere din culpă, un bărbat de aproape 80 de ani, din municipiu, a fost condamnat, în primă instanţă, la doi ani de închisoare cu suspendare. Decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care va lua o decizie definitivă la jumătatea lunii octombrie.
 
În actul de sesizare a instanţei, procurorii arată că, aproape de jumătatea lunii iunie 2015, cel în cauză a condus un auto marca Fiat, pe bulevardul Tomis din municipiul Constanţa. În momentul în care a ajuns la marcajul pietonal amplasat din dreptul blocului TS 4, şoferul a accidentat o femeie de 80 de ani, Poliţiştii au stabilit că victima s-a angajat în traversarea regulamentară a bulevardului Tomis, pe marcajul pietonal.
 
Ajuns în faţa judecătorilor, inculpatul a recunoscut faptele reţinute în sarcina sa, iar magistraţii Judecătoriei Constanţa au decis condamnarea bărbatului, în primă instanţă, la doi ani de închisoare cu suspendare. Cel în cauză a fost obligat să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
„Impune inculpatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Constanţa sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria/Consiliul Local Ovidiu sau la Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa, pe o perioadă de 100 de zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. (…) Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C. pen, în sensul că neîndeplinirea cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere/obligaţiilor impuse sau săvârşirea unei noi infracţiuni în termenul de încercare, va atrage revocarea suspendării sub supraveghere şi executarea pedepsei“, conform minutei judecătoreşti.
 
Mai departe, instanţa a admis în parte acţiunile civile exercitate în cauză şi a dispus obligarea părţii responsabil civilmente să plătească: suma de 15.353,11 lei părţii civile (…), suma de 2.000 de lei părţii civile (…). Magistraţii au constatat că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa nu s-a constituit parte civilă în cauză.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, aceasta fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa. Primul termen în apelul cauzei a fost stabilit pentru jumătatea lu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii