Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:47 25 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A trimis după gratii jurnaliști independenți Un important oficial iranian, arestat la București

ro

15 Jun, 2020 07:20 634 Marime text
  • Un cleric și totodată fost magistrat al regimului de la Teheran, Gholem Reza Mansouri, a fost arestat pe 12 iunie în România, în baza unui mandat de urmărire internațională transmis prin Interpol, relatează Radio Europa Liberă.

Gholem Reza Mansouri a fost în Iran un influent cleric, procuror și judecător. Ca judecător, susțin militanții pentru drepturile omului, el a trimis după gratii jurnaliști independenți, critici la adresa puterii, pe baza unor dovezi contrafăcute. Jurnaliștii încarcerați au fost supuși torturii. În 2013, a ordonat arestarea simultană a 20 de jurnaliști într-o singură zi.

Fostul oficial a căzut în dizgrația regimului de la Teheran, care îl acuză acum că a luat mită în valoare de jumătate de milion de euro.

Se presupunea că Mansouri a fugit din Iran în Germania, dar într-un video publicat pe rețelele sociale de o persoană care se prezintă ca fiind nepotul lui Mansouri, aceasta spune că personajul în discuție s-ar fi prezentat la 10 iunie la Ambasada iraniană de la București.

În România, el a fost arestat și dus în fața judecătorilor la 12 iunie. Curtea de Apel București a amânat pentru 10 iulie o decizie în privința extrădării lui Gholem Reza Mansouri, potrivit Europa Liberă.

Asociațiile de jurnaliști și cele care militează pentru drepturile omului vor judecarea lui în Germania sau în altă țară europeană pentru torturarea și arestarea jurnaliștilor.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii