Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:22 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost propus șeful pentru Urmărirea penală a militarilor suspectați de corupție, din DNA!

ro

07 May, 2023 13:44 1520 Marime text


Procurorul militar Gheroghe Stanciu, șef al Serviciului de cooperare judiciară și criminalistică din cadrul Secției Parchetelor Militare a Parchetului General, ar urma să preia conducerea Serviciului de Urmărire penală în dosarele în care sunt anchetate presupuse fapte de corupție săvârșite de militari, din cadrul DNA.
 
Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va analiza în ședința de marți, 9 mai 2023, de la ora 11.00, propunerea privind delegarea magistratului militar în funcția de procuror militar șef al Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari, din cadrul Direcției Naționale Anticorupție.
 
În prezent, anchetatorul militar este procurorul militar șef al Serviciului de cooperare judiciară și criminalistică a Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
Dacă propunerea va fi aprobată, procurorul militar va fi delegat șef la Secția de urmărire penală a militarilor suspectați de corupție până la ocuparea funcției în condițiile legii, prin numire, dar nu mai mult de șase luni.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii