Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:07 21 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

17 percheziții domiciliare Trei persoane arestate la cererea procurorilor DIICOT Constanța

ro

23 Apr, 2021 15:33 1259 Marime text
 
Azi, 23 aprilie 2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au solicitat arestarea preventivă a unui număr de șapte persoane, într-un dosar de proxenetism.
 
Tribunalul Constanța a admis, în parte, propunerea formulată de către DIICOT Constanța și a dispus arestarea preventivă pe durata de 30 de zile, începând de la data de 23.04.2021 și până 22.05.2021, fata de trei bărbați.
 
Totodată, instanța a respins, ca nefondată, propunerea DIICOT de luare a măsurii arestării preventive față de alți patru inculpați și s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, de la 23.04.2021 până la 21.06.2021, inclusiv.
 
„Atrage atenția inculpaților că, în caz de încălcare cu rea-credință, a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau masura arestării preventive“.
 
În cauză s-a reținut faptul că, în perioada septembrie 2020 - martie 2021, inculpații au recrutat 3 persoane vătămate minore, pe care le-au adăpostit în diverse imobile, în scopul exploatării sexuale, însușindu-și în integralitate veniturile rezultate din activitatea infracțională.
 
Totodată, în cursul lunii februarie 2020, folosindu-se de telefonul mobil și de diverse aplicații instalate pe acesta, o parte dintre inculpați ar fi procurat și stocat materiale pornografice.
 
În perioada septembrie 2020 - martie 2021, cunoscând faptul că una dintre minore practica prostituția, inculpații au întreținut relații sexuale cu aceasta, contra cost.

La data de 22.04.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Constanța au efectuat un număr de 17 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate mai multe obiecte cu valoare probatorie.

 
În cursul zilei de astăzi, cei 7 inculpați reținuți vor fi prezentați Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile. De asemenea, va fi propusă măsura arestului preventiv și pentru un alt inculpat, în prezent arestat în altă cauză.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.

În cadrul audierilor, persoanele vătămate au beneficiat consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
 Citește și
 
Ultima oră
Pecheziții în Constanța! Rețea de traficanți de minori, destructurată!

 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii