Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi celule solare hibride pot revolutiona piata fotovoltaica

ro

20 Aug, 2010 05:11 1645 Marime text

Organic_Solar_Cell.jpgConsiliul Naţional al Cercetării Institutul Naţional de Nanotehnologie (NINT) şi la Universitatea din Alberta au dezvoltat o tehnologie prin care celulele solare din plastic au acum o viaţă de funcţionare de 8 luni în loc de doar o oră. Acestea sunt low-cost, eficiente cu mediul - o sursă de energie verde.

Dezvoltarea din punct de vedere economic a panourilor solare din plastic şi producerea lor la scară mare a fost mult timp un obiectiv pentru oamenii de stiinta.

Dat fiind costul siliciului de ultra înaltă puritate folosit în celule solare fabricate în mod tradiţional care este destul de prohibitiv, aceste celule solare sunt de viitor.

Prototip cu celule solare:

O echipa multi-disciplinara a avut succes în dezvoltarea unui nou prototip de panou solar. Acesta funcţionează la capacitate mare pentru aproximativ 10 de ore.Ei au descoperit ca o acoperire a electrodului cu o solutie chimica a fost cauza principală a problemei. In ultimele luni, activitatea laboratorului a fost îconcentrata pentru a corecta această problemă.

Rolul de electrod:
Producerea de energie din celule solare este responsabilitatea cheie a unor electrozi şi echipa de cercetare a constatat că o acoperire chimică instabilă duce la scurgeri in circuitele de celule solare şi reduce capacitatea de producţie . Ei au dezvoltat un strat nou, care au rezolvat aceasta problema.

Noi polimeri de acoperire:

Echipa condusă de David Rider, alcătuit din Michael J. Brett, Jillian Buriak de la U A-NINT a avut succes în dezvoltarea unui polimer durabil şi de durată mai lungă pentru electrod, care a oprit scurgerile chimice.

Poveste de succes:


Au produs si au functionat sisteme de celule solare prototip pentru 500 de ore.
În acest domeniul extrem de competitiv tehnologiei solare cu celule din plastic sau plimeri , această cercetare de U echipa A-NINT este considerat a fi o mare realizare. Celulele dezvoltate au continuat să lucreze timp de 8 luni înainte de a fi deteriorate.

Viitorul:

Viitorul se arată luminos pentru celulele hibride organice.
Rider afirma ca "fiind ieftine, uşor de produse din plastic, aceste celule solare, pot fi rulate precum o pătură sau o foaie, si ele vor schimba industria energiei solare".

Sursa: Infoportal.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii