Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:04 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Internautii romani si descarcarile ilegale intre puscarie si suspendarea conexiunii online

ro

07 Nov, 2009 06:35 1379 Marime text

La nivel european, instituţiile comunitare au dat ieri posibilitatea utilizatorilor ce descarcă ilegal conţinut online să se apere înainte de a fi tăiaţi de la Internet. În România, discuţiile despre dreptul fundamental al accesului la Internet sunt încă în faşă, iar internauţii riscă în continuare să li se deschidă dosare penale.

Discuţiile de joi din Parlamentul European au condus la un acord în privinţa condiţiilor în care se poate tăia conexiunea la Internet utilizatorilor acuzaţi de descărcări ilegale de conţinut. Privarea de acest drept, fundamental în ochii majorităţii reprezentanţilor societăţii civile, se va putea face doar în urma unei proceduri corecte şi imparţiale, incluzând dreptul de a fi ascultat şi dreptul la o cale de atac eficace şi în timp util a celui acuzat, arată euractiv.ro. Textul nu mentionează, totuşi, explicit obligativitatea unei decizii judecătoreşti.

Deconectarea de la Internet, după trei avertismente adresate utilizatorilor care descarcă ilegal conţinut online, este deja implementată în Franţa, iar Marea Britanie este la fel de aproape de o astfel de lege.

Continuarea pe realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii