Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

10 predicții ratate din lumea științei

ro

06 Aug, 2013 10:58 1614 Marime text
Oameni de știință, investitori în ideile cercetătorilor sau așa ziși specialiști au dovedit în dese rânduri că și oamenii în care ar trebui să avem încredere sunt uneori departe de adevăr. Este un fapt dovedit. Azi ni se pare amuzant, însă nu trebuie uitat că idei complet eronate au avut cândva valoare de adevăr absolut. Iată câteva dintre ele!

1.Un pământ rotund care se mai și învărte în jurul Soarelui? O enormitate

    În secolul al VI-lea î.Hr., matematicianul elen Pitagora a susținut că Pământul este rotund – foarte puțini au crezut atunci în această afirmație.
    În secolul al III-lea î.Hr., astronomul grec Aristarchos își anunța contemporanii că Pământul se învârte în jurul Soarelui – idee care a fost respinsă pe loc de învățații vremii.
    Un secol mai târziu, mai precis în secolul al II-lea î.Hr., Eratostene calcula distanța pe care o acoperă circumferința Terrei, circa 40.000 de kilometri – însă lumea l-a considerat nebun.
    Secolul al II-lea după Hristos a adus o altă idee științifică în atenția lumii. Astronomul grec Ptolemeu susținea atunci că Pământul se află poziționat în centrul Universului. Lumea l-a crezut pentru următorii 1.400 de ani.

Articolul integral aici: stiintasitehnica.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii