Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:13 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Adolescentului, sărbătorită de dimineață până seara la Centrul „Jean Constantin“. Cei mai frumoși ani din viață!

ro

11 May, 2018 00:00 677 Marime text
Puțini adolescenți cunosc faptul că, prin Legea 197 din 17 noiembrie 1997, în fiecare a doua duminică din mai ar trebui să fie marcată Ziua Adolescentului.
 
Actorul George Mihăiță este cel care a propus, în 1994, Camerei Deputaților și Parlamentului României proiectul de lege privind Ziua Adolescentului, care s-a sărbătorit începând cu anul 1997.
La art. 1 (2), această lege prevede „Cu prilejul sărbătoririi Zilei Adolescentului se organizează activități cultural-artistice și sportive și se difuzează, prin mijloace de informare în masă, materiale publicistice vizând problematica fenomenului adolescentin“. Iar la Art. 2: „Autoritățile centrale și locale din domeniile învățământului, culturii, cercetării, tineretului, sportului și turismului, precum și fundațiile pentru tineret acordă sprijin material, financiar și organizatoric sărbătoririi Zilei Adolescentului“.
 

Veniți să vă aplaudați colegii și să vă simțiți bine împreună!

 
Și pentru că începând de anul acesta tinerii constănțeni au centrul lor educativ, conducerea, în persoana lui Dan Cojocaru, a luat inițiativa de a organiza special pentru „sărbătoriți“ o serie de evenimente care să-i reprezinte în cel mai frumos și sugestiv mod și care se întind de-a lungul întregii zile de duminică, 13 mai.
 
Așadar, la Centrul multifuncțional educativ pentru tineret „Jean Constantin“, duminică, 13 mai, începând cu ora 11.30 se dă startul sărbătorii cu un spectacol coregrafic, susținut de elevi din clasele V-X de la Colegiul Național de Arte „Regina Maria“.
 
Apoi, de la ora 13, este programat spectacolul „Viața mea e muzica!“, susținut de elevi interpreți din clasa a IX-a, specialitatea Muzică: Dumitrescu Andreea, Lucan Denisa-Ștefania, Danci Teodor, Ilie Barangă Andra Maria; Bănică Maria.
 
De la ora 15.30, adolescenții sunt invitați la teatru. 22 de elevi de la Secția Arta actorului, îndrumați de prof. univ. dr. Daniela Enache, vor prezenta piesele de teatru „Caragiale - o mască“ și „Eu văd cu inima“ (spectacol prezentat în programul „Te văd, te aud!“).
 
Discuția pe tema „Adolescența între real și virtual“, coordonată de specialiști ai Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, este programată începând cu ora 17.00 și la ea vor participa oameni de cultură, psihologi și elevi.
 
Urmează, de la ora 18, „Online, Shakespeare online!“, spectacol susținut de Trupa Lui’s Art. Spectacolul are un scenariu și o abordare care au adresabilitate directă către generația tânără, firul epic fiind pigmentat cu abordări tehnologice actuale. Plecând de la povestea celor patru tineri din piesa lui William Shakespeare „Visul unei nopți de vară“, textul este centrat pe evoluția tehnologiei și a informatizării în raport cu sentimentul iubirii la tinerii îndrăgostiți.
Din distribuție fac parte actorii Georgiana Rusu, Alina Manțu, Alexandru Medveghi și Iulian Marinescu.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii