Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:23 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius din Constanța organizează săptămâna profesiilor juridice

ro

04 Dec, 2023 11:14 763 Marime text
Facultatea de Drept și Științe Administrative (FDSA) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează, în perioada 4-8 decembrie 2023, Săptămâna profesiilor juridice, ediția a II-a.

Potrivit Biroului de Presă al Universității Ovidius Constanța, organizat sub forma unor întâlniri cu reprezentanții magistraturii și profesiilor juridice liberale dobrogene, evenimentul își propune familiarizarea studenților FDSA cu statutul profesional, condițiile de acces, satisfacțiile, dar și provocările pe care le presupune o carieră în acest domeniu.

Potrivit organizatorilor, la ceremonia de deschidere, ce va avea loc luni, 4 decembrie 2023, de la ora 13.00, în Sala Senatului din Campusul universitar – Corp A (Aleea Universității, nr.1), vor participa: decanul FDSA – prof. univ. dr. Adrian Stoica-Constantin, președintele Curții de Apel Constanța – Alina Gabriela Jurubiță, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța – Gigi Valentin Ștefan, decanul Baroului Constanța – Cătălin Gabriel Filișan, decanul Colegiului Consilierilor Juridici Constanța – Dana Lavinia Vladu Dinu, președintele Camerei Notarilor Publici Constanța – Radu Puia, președintele Camerei Executorilor Judecătorești Constanța – Bogdan Ionică, președintele Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România, Constanța – Cristina Stroie, alături de directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța – Grecu Dorin Sasu.

„Pe parcursul evoluției sale, studentul unei facultăți de drept ia contact mai ales cu profesorii cu care se află în raport academic și cu doctrina cursurilor din planurile de învățământ. În schimb, întâlnirea cu cât mai mulți profesioniști ai dreptului îi poate lărgi nu doar viziunea despre drept, ci și despre profesia pe care urmează să și-o aleagă. Săptămâna profesiilor juridice vine în întâmpinarea acestei nevoi și iată că, ajunsă la a doua ediție, se bucură de o participare numeroasă atât din partea studenților, cât și a practicienilor”, precizează prof. univ. dr. Adrian Stoica-Constantin, decanul FDSA.

La  această ediție a Săptămânii profesiilor juridice vor participa judecători, procurori, avocați, consilieri juridici, notari publici, executori judecătorești, practicieni în insolvență, precum și registratori de carte funciară.

Citește și: 

Universitatea Ovidius din Constanța angajează. Detalii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii