Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius din Constanța lansează proiectul ESPERO II

ro

09 May, 2023 16:30 1391 Marime text
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) implementează, în perioada mai-decembrie 2023, proiectul CNFIS-FDI-2023-F-0538 - Extinderea strategiei de internaționalizare și creșterea vizibilității Universității Ovidius din Constanța prin acțiuni de promovare în plan internațional ca universitate multiculturală comprehensivă (ESPERO II).
         
Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Universității Ovidius Constanța, această inițiativă este o continuare a proiectelor implementate de către UOC în anii trecuți și finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională, pentru domeniul strategic de finanțare 2: Internaționalizare.
         

„Unul dintre obiectivele proiectului ESPERO II este acela de a promova, la nivel internaţional, oferta educaţională a UOC, în vederea creşterii numărului de studenţi internaţionali, atât la programele de studii desfăşurate într-o limbă de circulaţie internaţională, cât şi la cele în limba română. În acest context, echipa noastră va desfăşura o serie de vizite la licee din ţări din afara Uniunii Europene, zonele vizate fiind acelea care au furnizat, în ultimii ani, candidaţi internaţionali la programele noastre de studii: Turcia, Balcanii de Vest, Africa sau Asia. Alte obiective pe care dorim să le îndeplinim sunt: stimularea mobilităţii internaţionale a personalului, în vederea creşterii vizibilităţii instituţionale, consolidarea relaţiilor de cooperare existente şi a dezvoltării de noi parteneriate în educaţie şi cercetare. Astfel, vom organiza noi ediţii ale conferinţelor şi ale atelierelor de lucru, cu participanţi naţionali şi internaţionali, evenimente ce s-au bucurat de un interes crescut în anul precedent”, a menționat prof. univ. dr. Cristina Duhnea.

         
Proiectul CNFIS-FDI-2023-F-0538 - Extinderea strategiei de internaționalizare și creșterea vizibilității Universității Ovidius din Constanța prin acțiuni de promovare în plan internațional ca universitate multiculturală comprehensivă (ESPERO II) are o valoare totală de 306.000 lei și este unul dintre cele șapte proiecte ale UOC, finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii