Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius din Constanţa continuă iniţiativele pentru recuperarea prin sport a persoanelor cu tulburări mintale în cadrul unui proiect european

ro

19 Aug, 2022 15:04 1298 Marime text


Imagine de la eveniment, foto: UOC Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a participat, în perioada iulie-august 2022, la trei evenimente sportive în cadrul proiectului European Alliance for Sport and Mental Health (EASMH), cod 622832-EPP-1-2020-1-IT-SPO-SCP, finanțat cu 398.450 de Euro prin Programul european Erasmus Plus, informează prof. univ. dr. Ionel Melenco, managerul proiectului din partea UOC.
 

Potrivit sursei citate, în cadrul activităților au fost promovate obiectivele și rezultatele proiectului, echipa UOC propunându-și, pe de-o parte, să familiarizeze publicul larg cu inițiativele Facultății de Educație Fizică și Sport (FEFS), iar pe de altă parte, să îi invite pe cei interesați să facă parte din comunitatea EASMH.

 „Activitățile s-au desfășurat în aer liber, în parcul Tăbăcărie, pe plajă, în stațiunea Mamaia, și într-o sală de fitness. Scopul nostru a fost să ajungem cât mai aproape de cei care practică un sport, fie de performanță sau de plăcere, astfel încât să promovăm obiectivele proiectului și impactul pe care acesta îl are asupra întregii comunități. Totodată, în cadrul întâlnirilor am cooptat noi participanți în rețeaua EASMH, care s-au înscris prin intermediul unui formular dedicat. Acesta este în continuare disponibil celor interesați să ni se alăture pe site-ul proiectului: https://www.sport-mentalhealth.eu/easmh-expression-of-interest/”, a precizat prof. univ. dr. Ionel Melenco.


Cele trei manifestări sportive, intitulate „Active volunteering in adapted sports”, „Active holidays for everyone”, „Mental health through physical wellbeing”, au fost organizate de studenții FEFS, Academia de Volei Tomis Constanța, Asociația Clubul Sportiv Arena Constanța și Fit Arena Studio Constanța.

Proiectul EASMH include, pe de-o parte, activități de sensibilizare axate pe valoarea adăugată a sportului și a activității fizice în psihiatrie, iar pe de altă parte, acțiuni care promovează sinergii inovatoare între organizațiile sportive și domeniul sănătății.

Proiectul este implementat în perioada 01.01.2021-31.12.2023, în cadrul unui consorţiu din care fac parte Universitatea Ovidius din Constanţa (România), European Culture and Sport Organization (Italia - lider de proiect), European Platform for Sports and Innovation (Belgia), Everton in the Community (Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord), Università degli studi della Campania Luigi Vanvitelli (Italia), Hämeen Liikunta ja Urheilu ry (Finlanda) şi European Psychiatric Association (Franța).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii