Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:03 29 09 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius din Constanța a încheiat prima sesiune de admitere pentru anul universitar 2022-2023

ro

08 Aug, 2022 14:44 1294 Marime text
 Universitatea Ovidius din Constanța
Peste 3800 de candidați au ales să își continue studiile la programele universitare de licență și master în cadrul celor 16 facultăți ale Universității Ovidius din Constanța (UOC), informează rectorul instituţiei de învăţământ superior, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.
 

„La sesiunea de admitere din această vară, Universitatea Ovidius din Constanța a înregistrat cifre similare celor de anul trecut și avem domenii, precum cele medicale, care se bucură de o creștere față de 2021. De asemenea, UOC a înregistrat un record al înmatriculărilor candidaților români de pretutindeni, în prima sesiune de admitere din acest an. Astfel, numărul celor înmatriculați în sesiunea iulie 2022 a depășit cifra candidaților înmatriculați în ambele sesiuni de admitere din 2021.


Totodată, anul acesta avem mai multe solicitări din partea candidaților internaționali, care vizează, în special, domeniile tehnice. Numărul mare de tineri care aleg să studieze la programele universitare de licență și master ale facultăților din cadrul UOC confirmă poziţia importantă pe care universitatea noastră o ocupă în peisajul academic românesc, ceea ce ne bucură și ne motivează, în acelaşi timp”, precizează rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.


Potrivit sursei citate, pentru admiterea din luna septembrie UOC scoate la concurs peste 2200 de locuri la cele 77 de programe de studii universitare de licență, mai mult de 1700 de locuri pentru 59 de programe universitare de master și peste 80 de locuri la cele 5 școli doctorale, cu 8 domenii de studii de doctorat.

Toate informațiile legate de admiterea 2022 la UOC pot fi accesate la http://admitere.univ-ovidius.ro/, dar și pe site-urile facultăților.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii