Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:09 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius Constanța anunță „Entracte” - expoziție de gravură semnată de conf. univ. dr. Ovidiu Felipov, la Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu

ro

10 Apr, 2023 13:04 906 Marime text
„Entracte” - expoziție de gravură semnată de conf. univ. dr. Ovidiu Felipov, la Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu Conf. univ. dr. Ovidiu Felipov din cadrul Facultății de Arte a Universității Ovidius din Constanța (UOC) expune o colecție personală de lucrări de gravură, cu titlul „Entracte”, la Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, în perioada 11 aprilie – 12 mai 2023.

Vernisajul expoziției va avea loc marți, 11 aprilie 2023, la ora 18:00. Evenimentul este organizat de Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu și Ministerul Culturii, în parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanța și Uniunea Artiștilor Plastici din România.

 « ENTRACTE » este un discurs plastic și în egală măsură un (re)curs vizual menit să reliefeze nu doar mijloacele de expresie și cele de ordin meșteșugăresc, ci să intensifice gradual exploatarea unui tip de imagistică ce înglobează aprofundarea concepției artistice, structura compozițională și nu în ultimă instanță, problematica de natură morfologică și funcția sintaxică a imaginii. Artistul s-a angajat pe următorii ani să prezinte treptat toate stadiile cercetări vizuale, recurgând învederat la registrul tradițional într-o joncțiune cu elementele moderniste”, precizează Răzvan Caratănse, curatorul expoziției.


Despre Ovidiu Felipov

Ovidiu Felipov este coordonatorul specializării Arte Plastice și Decorative a Facultății de Arte din cadrul UOC.

Cu o experiență de peste 25 ani în domeniul artelor plastice, Ovidiu Felipov este specializat în pictură, design, grafică, gravură, artă decorativă etc. Pe lângă activitatea didactică, Ovidiu Felipov are o carieră artistică bogată, care include expoziții personale și colective, la nivel național și internațional. Printre distincțiile pe care le-a obținut se numără și premiul al III-lea la Bienala Internațională de Arte Grafice „Constantin Brâncuși”, Târgu Jiu 2022, un eveniment la care au participat artiști din 40 de țări.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii