Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea „Ovidius” aniversează trei decenii de la înființare. Mesajul rectorului

ro

20 Mar, 2020 11:26 3194 Marime text

Mesajul rectorului UOC, prof.univ.dr. Sorin RUGINĂ, cu prilejul aniversării celor 30 de ani de la înființarea Universității „Ovidius” din Constanța, către comunitate

Dragi colegi,
Dragi studenți,
Dragi absolvenți,
Dragi membri ai comunității UOC,
La mulți ani! Astăzi, noi toți, comunitatea UOC, împreună, chiar și de la distanță, aniversăm 30 de ani de la înființarea universității noastre. Astăzi, avem toate motivele să fim bucuroși, deși traversăm o perioadă cu multe provocări. Suntem cea mai mare universitate europeană de la țărmul Mării Negre și avem onoarea de a fi singura instituție academică din lume care poartă numele ilustrului poet latin Ovidius Publius Naso. Suntem unul dintre cei mai importanți vectori care contribuie major la dezvoltarea orașului și a regiunii, prin calitatea deosebită a profesorilor și performanțele remarcabile ale studenților și absolvenților, prin diversitatea programelor noastre de studii, prin cercetarea științifică aplicată, proiectele de dezvoltare și inovare și dimensiunea antreprenorială, prin manifestările științifice, culturale și sportive de anvergură, prin implicarea responsabilă în societate și construcția unor valori reale și, nu în ultimul rând, prin latura noastră multiculturală.
Doresc să adresez mulțumiri tuturor colegilor care, în anul 1990, au reușit să îndeplinească un vis comun. Le mulțumesc pentru determinare, pentru devotament, pentru toată puterea lor de muncă în a pune Constanța pe harta centrelor universitare din România și din lume. Adresez mulțumiri, de asemenea, tuturor profesorilor, studenților și absolvenților care au contribuit, până în prezent, cu abnegație și energie, la creșterea prestigiului universității și la întărirea brand-ului „Ovidius”, în spațiul academic național, european și internațional. Totodată, doresc să mulțumesc membrilor echipelor de conducere și personalului administrativ care, vreme de 30 de ani, au contribuit admirabil la desfășurarea optimă a activităților și la dezvoltarea infrastructurii de educație și de cercetare a UOC.

Desigur, în aceste momente, gândurile mele se îndreaptă către colegii noștri medici, profesori și alumni ai UOC, și către rezidenți, care luptă, zilnic, pentru ca noi toți să fim în siguranță. Vă mulțumesc pentru efortul vostru imens!

Nu în ultimul rând, vreau să vă mulțumesc vouă, profesorilor, studenților și personalului administrativ, cei care, zi de zi, faceți ca UOC să fie un loc mai bun, un loc al excelenței, un loc în care se clădesc profesioniștii de mâine. În aceste zile, ați dat dovadă că ne putem adapta rapid, indiferent de context, și că ne putem continua activitățile, printr-o mobilizare exemplară. Știu că trăim cu toții momente dificile. Știu că viețile noastre academice s-au schimbat rapid în ultimele săptămâni, însă am certitudinea că vom trece și de această provocare. Solidari, uniți și implicați, vom reuși! Împreună, vom duce mai departe misiunea universității noastre, vom păstra tot ceea ce am învățat mai bun în aceste zile, vom clădi prin aceste resurse viitorul!

La mulți ani, UOC! Vivat, Crescat, Floreat, Universitatea „Ovidius” din Constanța, cea mai mare universitate europeană de la țărmul Mării Negre!

Prof.univ.dr. Sorin RUGINĂ,
Rectorul Universității „Ovidius” din Constanța
Constanța, 20 martie 2020
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii