Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un elev din Constanţa, nota maximă la Bacalaureatul american - testul SAT

ro

29 Oct, 2017 10:35 4603 Marime text
 Andreas Casapu, elev in clasa a XII-a, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, a susținut testele SAT (Scholastic Assessment Test) la disciplinele Matematică 2 și Fizica, obținând la ambele discipline un punctaj de 800, nota perfecta, completă, și un mare punct in favoarea lui în scrisorile de aplicație pentru universitățile din Statele Unite.

Andreas, elev de 10 și în sistemul de învățământ românesc, este multi-premiat la olimpiade și concursuri, fiind prezent în fiecare an la Olimpiada Națională de Informatică, unde a obținut in 2016 medalia de aur, iar în 2017 medalia de bronz.
Andreas a absolvit cu brio Școala Spectrum, după care a ales Liceul Internațional de Informatică, unde are posibilitatea de a se pregăti si de a-și construi portofoliul ideal, pentru a putea fi admis la colegii și universități din străinătate. Andreas dorește să se specializeze în domeniul Computer Science, preferând in special mediul academic din Statele Unite, iar ținta lui principală este MIT, Electrical Engineering and Computer Science și în mod special Laboratorul de dezvoltare de jocuri pe computer.  

Elevul s-a pregătit pentru acest examen timp de 2 luni, bazându-și studiile pe cunoștințele deja acumulate în anii de liceu dar beneficiind și de ajutorul prof. Serdal Aslantas la orele de pregătire specială pentru SAT, matematică.

Subiectele acestui examen, după părerea lui Andreas, nu se aseamănă cu exercițiile din programa românească, mai ales ca metodă de rezolvare. Timpul este scurt, de aproximativ un minut pe exercițiu, și astfel de foarte mare importanță este ideea de rezolvare, mai mult decât abilitățile de calcul, la matematică. La fizică se pune foarte mult accentul pe interpretarea fenomenelor sau istoria fizicii, aspecte mai puțin întâlnite în programa românească.

 Andreas este foarte mulțumit de rezultat deoarece știe ca un rezultat perfect atârnă greu în ochii celor care îi vor revizui aplicația.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii