Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea Activități preventive desfășurate de polițiști la Liceul Tehnologic Simion Leonescu din Luncavița (FOTO)

ro

26 May, 2022 14:49 940 Marime text
Elevi Tulcea
  • Jandarmii tulceni, în cooperare cu colegii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, au continuat activitățile preventive-educative desfășurate în unitățile școlare din județul Tulcea.


Astăzi,  a fost rândul elevilor de la Liceul Tehnologic Simion Leonescu -  Luncavița să primească vizita oamenilor legii.

În cadrul activităților preventiv-educative, au fost aduse în atenția elevilor teme care subliniază prevenirea violenței în mediul școlar, necesitatea adoptării unui comportament civic bazat pe respect reciproc, dar s-a pus accent  şi pe aspecte legate de regimul răspunderii juridice a minorilor.
În plus, elevii au fost încurajați să dialogheze în vederea soluționării problemelor cu care aceștia se confruntă, fiindu-le prezentate principalele fapte cu caracter antisocial ce pot fi comise în incinta şi în zona adiacentă unităţilor şcolare, dar și cauzele producerii acestora.


Activitățile s–au organizat cu scopul reducerii violenței în școli, a prevenirii unor comportamente antisociale ale copiilor, care pot fi săvârșite în școală sau în apropierea unităților școlare, dar a oferit elevilor și posibilitatea familiarizării cu misiunile specifice desfășurate de jandarmi și polițiști.


Astfel de activități vor continua și în alte unități școlare din municipiul și județul Tulcea.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii