Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:21 21 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tradițiile nu pot fi confiscate de pandemie Ministrul Educației a ajuns să „reglementeze” și oferirea mărțișoarelor

ro

24 Feb, 2021 19:02 1177 Marime text

Ca urmare a discuțiilor apărute în spațiul public pe marginea oferirii de mărțișoare cadrelor didactice, Ministerul Educației a transmis un comunicat prin care neagă faptul că ar fi transmis către unitățile și instituțiile de învățământ vreo interdicție expresă cu privire la oferirea de flori și mărțișoare.
 
„În Ordinul comun nr. 3235/2021 al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății se prevede interzicerea schimbului de obiecte personale (Anexă: Măsurile sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ preuniversitar/unităţile conexe în perioada pandemiei de COVID-19 - II. Măsuri de organizare a spaţiilor, a accesului în unităţile de învăţământ preuniversitar/unităţile conexe şi a programului şcolar, în contextul epidemiologic al infecţiei cu SARS-CoV-2, b) organizarea sălilor
de clasă). Mărţişorul, element de patrimoniu cultural imaterial, a fost înscris de UNESCO, în anul 2017, în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității.
 
În acest context, Ministerul Educației nici nu poate schimba și nici nu dorește să se implice în schimbarea/includerea unor valori de simbol precum «flori și mărțișoare» în categoria «obiecte personale». Ministerul Educației nu a transmis și nu va transmite către unitățile și instituțiile de învățământ, nici măcar cu titlu de recomandare, nici o interdicție în acest sens, dar îndeamnă la prudență din perspectiva oricărui tip de interacțiuni care pot facilita transmiterea virusului SarsCOV 2”.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii