Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:30 03 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Târgul Toamnei la Școala Gimnazială nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu“. Banii donați au ajuns la micuții bolnavi de cancer (galerie foto)

ro

26 Oct, 2018 00:00 1638 Marime text
Elevii de la Școala Gimnazială nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu“ din municipiul Constanța, de la mic la mare, au organizat, ieri, alături de cadrele didactice, Târgul de Toamnă.
 
Dulciuri, plăcinte, prăjituri, pregătite cu multă dragoste de copii, care au fost ajutați de mame și bunicuțe, desene, colaje, compoziții din frunze frumos colorate și multe altele au fost scoase la vânzare chiar în școală. Copiilor le-a plăcut atât de mult postura de comercianți, încât nu s-au lăsat păgubași până ce nu au vândut și ultimul borcan cu dulceață. Banii adunați ieri în cadrul Târgului de Toamnă au fost donați Fundației Little People România, care se îngrijește de copii bolnavi de cancer.
 
„Activitățile desfășurate în cadrul Târgului de Toamnă au avut caracter umanitar, fondurile strânse (11.001,50 de lei), prin Asociația de părinți a școlii, reprezentată de Adrian Bolohan, fiind direcționate către Fundația Little People România, care se ocupă cu alinarea suferințelor copiilor bolnavi de cancer“, au transmis reprezentanții Asociației de părinți ai unității școlare.
 
„Directorii Școlii Gimnaziale nr. 16 „M.I. Dobrogianu“, Carmen Mitican și Simona Balteș, împreună cu cadrele didactice din învățământ preprimar (Iuliana Holban, Nicoleta Bugeanu, Monica Chipăilă), învățământ primar (Camelia Badea, Teodora-Simona Antohi, Cosmin Ciucă, Nicoleta Ciorogaru, Dorina Scripcaru, Nicoleta Gurgu, Claudia Ciobanu, Ileana Dumitru, Luminița Gherase, Cristina Moraru, Adriana Sarandi, Maria Zatic, Bianca Rusu, Carmen Coman, Veronica Nistoroiu, Simona Teodoru, Cristina Radu, Daniela David) și gimnazial (Elena Ghiță, Daniela Naca, Antoaneta Grasu, Elena Dimu, Daniela Niță, Daniela Penu, Crina Dobre), au transmis mulțumiri părinților pentru contribuția la desfășurarea acestui minunat eveniment“, a transmis consilierul de imagine al școlii, prof. Antohi Teodora-Simona. 
 
„Suntem atât de emoționați că ați reușit un miracol! Nu am visat vreodată să primim suma aceasta! Ne-ați lăsat fără cuvinte. Suntem foarte bucuroși că acești mici elevi au învățat, azi, darul de a oferi. E atât de rar în zilele acestea! Mulțumim din suflet din partea întregii echipe și vă asiguram că vom fi foarte atenți cum vom folosi fondurile, astfel încât să continuam să oferim speranță, curaj, puterea de a continua zi de zi împotriva cancerului“, au spus reprezentanții Fundației Little People România, care se ocupă cu alinarea suferințelor copiilor bolnavi de cancer.
 
Copiii de la Școala Gimnazială nr.16 „Marin Ionescu Dobrogianu“ din municipiul Constanța nu sunt la prima acțiune caritabilă. Și în anii trecuți, banii adunați la astfel de târguri au ajuns la cei care au nevoie de ajutor. Organizatorii susțin că astfel de acțiuni sunt menite de a-i educa pe copii în spiritul antreprenoriatului, dar și al filantropiei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii