Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sub egida Societății de Științe Istorice din România, Filiala Constanța La școlile din Siminoc și 23 August - sărbătorirea Zilei Dobrogei (galerie foto)

ro

16 Nov, 2018 00:00 1293 Marime text
 
În cadrul manifestărilor puse sub semnul marcării Jubileului „Dobrogea 140”, Filiala Constanţa a Societăţii de Ştiinţe Istorice din România organizează în această perioadă o suită de acţiuni în diverse şcoli din judeţ.
 
„Este un prilej de a se reitera coordonatele istorice ale devenirii României moderne, în Anul Centenarului, prin relevarea semnificaţiei celei de-a doua etape în formarea statului naţional unitar - Reintegrarea Dobrogei, la 14 Noiembrie 1878. Tânăra generaţie de români - şi, totodată, cetăţeni ai Europei - trebuie să fie conştientă că la 1878 nu a fost nici un fel de «anexare» sau «alipire», ci revenirea «fiicei regăsite», a «Californiei româneşti» la sânul Patriei-mamă“, a arătat profesorul Stoica Lascu, preşedintele Filialei.
 
Elevii celor două şcoli au prezentat referate, poezii, scenete ce au reînviat momentul 14 Noiembrie 1878, locul şi contribuţia românilor dobrogeni, indiferent de origine etnică, în istoria Dobrogei.
 
Sursa foto: Facebook
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii