Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Cîmpeanu, precizări importante despre redeschiderea școlilor

ro

24 Jan, 2021 10:33 1861 Marime text
  •  Sorin Cîmpeanu afirmă că 1,4 milioane de elevi din totalul de 2,9 milioane ar putea merge la şcoală din 8 februarie.
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pregătește redeschiderea școlilor în cele mai bune condiții, începînd cu data de 8 februarie, astfel ca un număr cât mai mare de elevi să poată începe învățământul cu prezență fizică.

El vrea să se asigure că sunt asigurate stocurile de substanţe sanitare, de măşti şi la toate celelalte elemente necesare asigurării protecţiei în şcoli în momentul deschiderii acestora., a precizat acesta la postul de televiziune digi24.

 Sorin Cîmpeanu afirmă că 1,4 milioane de elevi din totalul de 2,9 milioane ar putea merge la şcoală din 8 februarie.

“Datele se pot schimba (…) vom vedea fotografia momentului în data de 2 februarie (…) O estimare făcută acum câteva zile era de 1,4 milioane de elevi din cei 2,9 milioane de elevi”, a declarat Cîmpeanu, la Digi 24.

 
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat într-o intervenție la Digi24, după apariția unui posibil focar de infecție cu noua tulpină de SARS-COV-2, într-o școală din București, că DSP are în vedere acest caz și se așteaptă rezultatele secvențierii genomice.

"Au fost efectuate teste PCR pentru cei patru angajați ai școlii, celelalte cinci persoane au fost testate cu teste rapide. Specialiștii din DSP, INSP și Ministerul Sănătății au în atenție această situație care este îngrijorătoare. Sunt convins că se va întâlni și grupul tehnico-științific din CNCSU, s-a luat deja decizia închiderii școlii și partea de secvențiere genomică, pentru a confirma dacă este vorba de noua tulpină britanică, durează câteva zile, vom avea săptămâna viitoare acest răspuns. Până atunci, DSP are în atenție cu atenție această situație de la Școala Gimnazială nr.28 din Sectorul 2", a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii