Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secția Arta Actorului a adus noi premii Colegiului Național de Arte „Regina Maria”

ro

05 Mar, 2019 11:47 2677 Marime text

În perioada 1-3 martie 2019, elevii Colegiului Național de Arte „Regina Maria” au participat, la Buzău, la cea de-a X-a ediţie a Concursului Național „Margareta Sterian”, concurs înscris în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale.

Este o premieră pentru secția de arta actorului și surprizele nu s-au lăsat așteptate. Elevii au prezentat pe lângă repertoriul cerut de regulamentul concursului, și un exercițiu de imporivizație, chiar dacă această probă nu era stipulată în cerințele concursului. Dar, exercițiile de la orele de actorie le-au fost de folos.

Jurații bucureșteni - cadre didactice universitare și actori - au fost plăcut surprinși de tinerii constănțeni, astfel încăt au premiat trei dintre aceștia: Gabriel Sandu, clasa a XI-a, premiul al II-lea, Talida Menamet, clasa a X-a, mențiune, și Valeria Neagu, clasa a IX-a, mențiune.

Din lotul de elevi care a participat la concursul din acest an, antrenat de profesoarele Dana Enache și Magda Baciu, au mai făcut parte: Ingrid-Cristiana Cătinaşi, Ionuț Roșu, Carol Savin, și Gabriel Ciolăneșteanu, clasa a XII-a, Robert Ioan și Otilia Alexiu, clasa a XI-a, Irina Gheorghe, Cristina Cristea și Dragoș Charcovschi, clasa a X-a, Andrada Dindelagan, Ioana Medișan și Robert Bileca, clasa a  IX-a.

Este foarte important ca elevii să treacă prin aceste experiențe încă de pe băncile liceului. Mulți își doresc să îmbrățișeze meseria de actor și ieșirea la public îi învață să-și gestioneze emoțiile, să-și folosească simțurile și gândirea la cote maxime”,

a conchis conf. univ. dr. Dana Enache, profesor arta actorului, Colegiul Național de Arte ”Regina Maria”:
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii