Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:26 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se întoarce la şefia ISJ Constanţa? Fostul inspector şcolar general, Gabriela Bucovală - „Va decide instanţa“

ro

30 Sep, 2017 00:00 5562 Marime text
Curtea de Apel Galaţi a suspendat ordinul Ministerului Educaţiei Naţionale prin care a fost revocat din funcţie fostul inspector şcolar general al ISJ Brăila, Cătălin Canciu. Acesta este cel de-al doilea inspector general demis în luna august care a câştigat în justiţie, obţinând suspendarea ordinului, după Florina Stoian, şefă a ISJ Buzău.
 
Şi Gabriela Bucovală, fostul inspector şcolar general al ISJ Constanţa, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că a depus o plângere la Ministerul Educaţiei. „Se ocupă avocatul meu de acţiunea în instanţă. Va decide instanţa“, a punctat Gabriela Bucovală.
 
Reamintim că Gabriela Bucovală a devenit inspector şcolar general al ISJ Constanţa după ce a câştigat concursul organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale. A fost revocată din funcţie în luna august, prin ordin de ministru al Educaţiei, alături de alţi 12 inspectori şcolari generali din ţară. În prezent, funcţia de inspector şcolar general al ISJ Constanţa este ocupată de Petrică Miu. 
 
Revenind la decizia instanţei, precizăm că fostul inspector şcolar general al ISJ Brăila a contestat, pe 24 august, la Curtea de Apel Galaţi, ordinul de revocare din funcţie, iar după două amânări, magistraţii au hotărât suspendarea documentului. „Admite cererea formulată de reclamantul Canciu Cătălin, în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Educaţiei Naţionale, având ca obiect executare act administrativ. Dispune suspendarea executării Ordinului nr. 4695/18.08.2017 emis de Ministrul Educaţiei Naţionale, până la pronunţarea instanţei de fond. Cu drept de recurs în termen de cinci zile de comunicare. Cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Galaţi“, se arată pe portalul instanţelor de judecată.

Ti-a placut articolul?

Comentarii