Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:13 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şcoala Gimnazială „George Coşbuc“ din 23 August, câştigătoarea unui laborator digital

ro

13 Sep, 2019 00:00 4939 Marime text
Cu prilejul documentării legate de realizarea articolului de ieri având ca temă problemele din sistemul constănţean de învăţământ, prof. Magdalena Iacob, directorul Școlii Gimnaziale „George Coşbuc” din comuna 23 August, declara pentru ZIUA de Constanţa că această unitate de învăţământ va fi prima din judeţ care va dispune de un laborator digital dotat cu 33 de tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, dar şi cu laptop pentru profesor şi videoproiector pentru clasă.
 
Împreună cu echipamentele, elevii constănţeni primesc un pachet complet de aplicaţii adaptate curriculei, materiale digitale, ghiduri de predare şi planuri de lecţii pentru a susţine învăţarea matematicii şi TIC-ului cu ajutorul tehnologiilor digitale. „Proiectul oficial va fi lansat pe 4 octombrie”, declara prof. Iacob.
 
Şcoala din comuna 23 August este una dintre cele 10 şcoli câştigătoare ale concursului de selecţie Digitaliada şi prima şcoală din judeţul Constanţa care intră în programul Fundaţiei Orange. Astfel, cei 87 de elevi de gimnaziu încep noul an şcolar 2019-2020 cu un laborator digital complet echipat, cu materiale digitale educaţionale pentru Matematică şi Informatică şi cu profesori instruiţi pentru a utiliza metode digitale interactive la clasă, în procesul de predare-învăţare.
 
Profesorii au participat în prealabil la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiţi să utilizeze metodele digitale la clasă.
„Educaţia digitală este parte a tuturor secvenţelor lecţiei, în captarea atenţiei şi menţinerea motivaţiei, atât în predare, cât şi ca feedback şi consolidare a cunoştinţelor. Ca director, îmi doresc să asigurăm pregătirea tuturor elevilor noştri pentru o societate digitală şi cosmopolită care evoluează foarte repede. Ne dorim ca schimbarea să nu îi sperie, ci să îi determine să fie adaptabili, pregătiţi pentru progres”, a declarat directorul şcolii, Magdalena Baciu-Iacob, la aflarea veştii că şcoala se alătură comunităţii Digitaliada.
 
Digitaliada este un program de educaţie digitală care îşi propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătăţirea performanţei şcolare.
 
Sursa foto: Fundaţia Orange
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • GAVRILESCU 14 Sep, 2019 20:29 Felicitări și mult succes pe mai departe