Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:41 20 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Şcoala Altfel“ la RAJA SA Elevii din 23 de şcoli vor vizita Staţia de epurare Constanţa Nord

ro

19 Apr, 2016 00:00 1865 Marime text

 
SC RAJA SA este, şi anul acesta, un partener de încredere al şcolilor constănţene în cadrul Programului educaţional „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!“. De aceea, în perioada 18 - 22 aprilie, porţile societăţii se deschid pentru sute de elevi din mai multe instituţii de învăţământ dornici să descopere, la faţa locului, circuitul apei. Preţ de câteva ore, copiii, însoţiţi de specialiştii societăţii, vor vizita o staţie de pompare, Laboratorul de Încercări Apă Potabilă - Palas Constanţa şi cea mai modernă staţie de epurare din România realizată cu fonduri europene - Constanţa Nord.
 
Pe parcursul excursiei educative, elevii vor descoperi întregul proces prin care trece apa, de la captare, tratare şi distribuţie, pentru a ajunge la robinetele noastre numai bună de băut, până la tratarea apei uzate în staţiile de epurare pentru reintegrarea ei în circuitul natural. Vor învăţa că apa este permanent supravegheată şi analizată, fiind invitaţi să efectueze alături de personalul laboratorului câteva teste pentru a determina calitatea apei cu ajutorul substanţelor „magice“ sau să identifice  posibilii „intruşi“ prin intermediul microscopului. La Staţia de Epurare Constanţa Nord, copiii vor fi martorii eliminării poluanţilor din apa uzată prin complexul proces de epurare, conştientizând beneficiile purificării apei pentru sănătatea populaţiei, protejarea surselor de apă şi a mediului.
 
Anual, şcolile constănţene îşi exprimă interesul pentru activităţile desfăşurate de SC RAJA SA, participând cu bucurie la evenimentele organizate de societate, cu atât mai mult cu cât apa face parte din viaţa noastră, e parte din noi şi, cunoscând mai multe despre această esenţă a vieţii, vom fi mai informaţi şi mai motivaţi să o protejăm.

În program sunt incluse 23 de instituţii de învăţământ din Constanţa, dar şi din judeţ. Pe parcursul vizitelor, oaspeţilor le sunt oferite broşuri cu informaţii despre investiţiile derulate de compania de apă SC RAJA SA şi pliantul „Povestea Apei“, care îi invită pe cei mici să păşească pe firul apei pentru a descoperi  întregul parcurs al unei simple picături de apă.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii