Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:21 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimb de replici dure între „elevi“ şi vicepreşedintele Parlamentului European. „Este vorba fie despre repetenţi înrăiţi...“

ro

30 Apr, 2018 14:12 3696 Marime text
Recenta luare de poziţie a Asociaţiei Elevilor din Constanţa în legătură cu declarațiile făcute vineri seara de premierul Viorica Dăncilă, potrivit cărora „Nu suntem la şcoală ca să vină domnul profesor şi să ia elevii de urechi”, pentru că „promovează public atitudini care ne aduc aminte de vremurile de mult apuse”, s-a lăsat cu replici dure pe reţelele de socializare.

Reprezentanţii celor din bănci îi cereau prim-ministrului să își ceară scuze față de elevi, fiindcă afirmații de genul acesta contravin Statului Elevului care stipulează că „Elevii au dreptul la respectarea imaginii, demnității și personalității proprii”.

Iată că vicepreşedintele Parlamentului European, Ioan Mircea Paşcu, a reacţionat: “Elevii”, chipurile, indignati de declarațiile premierului, “protestează”: “Premierul a spus, cu referire la atitudinea preşedintelui faţă de ea, că "Nu suntem la şcoală ca să vină domnul profesor şi să ia elevii de urechi". Elevii afirmă că aceste declarații ”promovează public atitudini care ne aduc aminte de vremurile de mult apuse”. Hai ca e tare, au trecut 29 de ani de la revoluție și “elevii” nu mai vor sa își aducă aminte de “vremurile de mult apuse”!?  E vorba fie de repetenți inrăiții, care mai sunt in scoala la vârsta de ... 40 de ani, fie de niște lingăi “didactici”, care cred ca astfel fac pe plac Cotrocenilor, da’ de i-o baga și pe ei in seama cineva de pe dealul respectiv ... Jalnic!?

Evident, în replică, Constantin Alexandru Manda, fost preşedinte AEC în două mandate a răspuns: „Ioan Mircea Pașcu, fost ministru PSD și actual vicepreședinte al Parlamentului European (!!), despre liderii #AEC: "repetenți înrăiți", "lingăi". Orice comentariu mi se pare de prisos, sincer. Sunt încă mirat că un profesor universitar s-a putut coborî la acest nivel al discursului. Vreau să spun doar atât:
1. Domnule Pașcu, dacă ați fi căutat găseaţi cu ușurință informații despre modul în care a contribuit AEC în ultimii ani la schimbarea în bine a sistemului de învățământ, prin acțiuni țintite la firul ierbii și la nivelul autorităților pentru apărarea drepturilor și intereselor legitime ale elevilor. Or, dacă v-ați permis să faceți aceste jigniri este clar că nu v-ați sinchisit să vă informați.
2. Oare ce părere au colegii dvs. europarlamentari despre această reacție? Dar conducerea Parlamentului European? Totuși, sunteți vicepreședinte al acestuia...
Închei citându-l pe Ioan Mircea Pașcu: "JALNIC!"

sursa foto Facebook Constantin Alexandru Manda
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii