Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:01 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Paul Haidu-Gerea, de la „Mircea cel Bătrân“, pe podiumul Olimpiadei Internaţionale de Chimie

ro

12 May, 2015 00:00 2517 Marime text
Paul Haidu-Gerea, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, a câştigat medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Chimie „Dmitri Mendeleev“, desfăşurată în perioada 3 - 10 mai, la Erevan, Armenia.
 
Elevii din lotul olimpic de chimie al României au cucerit şase medalii la cea de-a 49-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „Dmitri Mendeleev“: două medalii de aur, dintre care una cu punctaj absolut, trei medalii de argint şi o medalie de bronz. Medaliile de aur au fost obţinute de Dumitru Călugăru (punctaj absolut), elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, şi Andrei Iliescu, elev în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Ambii au fost laureaţi cu aur şi la ediţia precedentă. Cu medalii de argint au fost răsplătiţi pentru performanţele lor: Paul Haidu-Gerea, clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa, Cristian Robert Râclea, clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Galaţi, şi Silvestru-Alexandru Big, clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Alexandru cel Bun“ din Gura Humorului. Medalia de bronz i-a revenit lui Tiberiu Alexandru Pană, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul“ din Ploieşti. Competiţia a presupus parcurgerea a trei probe, timp de cinci ore, dintre care două teoretice şi una practică/experimentală, toate cu grad de complexitate extrem de ridicat. Prima probă teoretică a cuprins opt probleme obligatorii, iar a doua a avut ca obiectiv rezolvarea unei probleme (la alegere dintr-un set de trei) pentru fiecare dintre cele cinci secţiuni incluse: chimie - fizică, ştiinţele vieţii, chimie anorganică, chimie organică şi chimie analitică. La ediţia curentă a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „Dmitri Mendeleev“ au participat 95 de elevi din 15 ţări.
 
„Paul Haidu-Gerea a obţinut şi medalia de bronz la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO), care a avut loc între 26 aprilie şi 3 mai, în Austria, Klaghenfurt. La competiţia care a avut caracter interdisciplinar (chimie, fizică, biologie) au participat 50 de echipe. Elevii au susţinut câte două probe practice cu durata a patru ore. Sunt două medalii valoroase, obţinute datorită unei pregătiri intense, desfăşurate în ultimii ani. Îi doresc mult succes, deoarece selecţia pentru olimpiadele internaţionale din acest an şcolar nu s-a încheiat“, a declarat profesoara de chimie Monica Dumitru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii