Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:25 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile! Mircistul Dan Mircea Neagoe, argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului

ro

23 Sep, 2015 00:00 1888 Marime text
Dan Mircea Neagoe, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, şi-a adjudecat o medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului, desfăşurată în Brazilia, la Poços de Caldas, în perioada 12 - 20 septembrie.
 
„Dan este un elev binecrescut, un băiat empatic, liniştit, curios şi dornic să ştie cât mai multe. Tânărul este un copil ambiţios, constant în pregătire, perseverent şi răbdător, cu o inteligenţă remarcabilă, aşa că are toate atuurile pentru a obţine multe victorii“, a declarat directorul Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“, prof. Vasile Nicoară. Dan Mircea Neagoe a fost pregătit de prof. Adina Dogărăscu la Fizică, de prof. Monica Dumitru la Chimie şi de prof. Adriana Popescu la Viologie.
 
Constănţeanul a mai urcat pe podiumul Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţele Pământului pentru Juniori, obţinând medalii de bronz, în clasele a VIII-a şi a IX-a.
Lotul olimpic al României a obţinut două medalii de argint şi o medalie de bronz la a IX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO), desfăşurată în Brazilia (Poços de Caldas), în perioada 12-20 septembrie. Medalie de argint a cucerit şi Alexandra Dima, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Medalia de bronz a intrat în posesia lui Tudor-Cristian Cozma, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“ din Iaşi. Din lot a făcut parte şi Maria Velicu, elevă în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului, au participat 92 de elevi din 23 de ţări.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii