Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:22 22 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Elif Memet, colaborare cu laureatul Premiului Nobel pentru economie Joseph Stiglitz (galerie foto)

ro

21 Apr, 2016 00:00 3944 Marime text


Constănţeanca Elif Memet, şefa de promoţie a Liceului Teoretic Internaţional de Informatică, a fost aleasă, la doar 20 de ani, să-şi realizeze cercetarea cu laureatul Premiului Nobel pentru economie Joseph Stiglitz, o poziţie inimaginabil de competitivă, de altfel, ea fiind singura elevă de anul I ce reuşeşte acest lucru, Stiglitz coordonând doar lucrări de doctorat sau de masterat.
 
Elif s-a declarat fascinată de lucrările lui Stiglitz încă din clasa a VIII-a, când i-a citit primul articol, iar de atunci i-a parcurs majoritatea cărţilor, printre care „În cădere liberă“, „Globalizare, speranţe şi deziluzii“ sau „Mecanismele globalizării“. Laureatul Nobel a devenit unul dintre idolii ei academici şi un exemplu demn de urmat. Tema de cercetare aleasă de ea nu este hotărâtă încă, Elif oscilând între „Relaţia dintre inegalitatea economică şi sistemul de sănătate american“ şi „Relaţia dintre schimbările climatice şi inegalitatea economică“.


 
Elif Memet a fost admisă anul trecut la Universitatea Columbia, cu bursă integrală, datorită rezultatelor excepţionale avute în sectorul academic prin succese deosebite înregistrate la olimpiade şi concursuri, atât naţionale, cât şi internaţionale. Vorbitoare de şase limbi străine, Elif a fost invitată la Casa Albă, anul trecut, în urma câştigării unui concurs de eseuri internaţional, a fost cel mai tânăr delegat la Harvard WorldMUN - Bruxelles 2014, a participat la Doha Gathering of all Leaders in Sport Forum 2013 şi a avut multe alte succese în domenii variate.
 
Tânăra Elif nu s-a oprit aici, bineînţeles, admiterea la una dintre cele mai bune universităţi din lume fiind doar începutul. Ea a fost admisă de curând în topul 10 Science Research Fellows admişi anual, primind în acelaşi timp şi o bursă de 10.000 de dolari pentru a-şi realiza lucrarea de cercetare în timpul verii (zece săptămâni).
 
„Cercetarea nu este singurul domeniu de activitate al lui Elif în această perioadă. Ea ocupă funcţia de Ambasador al Colegiului Columbia, face parte din Columbia Energy Club, Columbia Financial Investment Group, Lion Fund (fondul de investiţii al universităţii), este membră a boardului Columbia Club of New York, cel mai tânăr membru al Consiliului de Afaceri Româno-American, coordonatoarea Ligii Studenţilor Români din Străinătate - filiala SUA şi asistenta personală a Prinţesei Marina Sturdza“, a declarat consilierul de imagine al Liceului Internaţional de Informatică, Ioana Stochiţă.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii