Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile 14 elevi de la Liceul Internaţional de Informatică s-au calificat la şapte olimpiade naţionale

ro

06 Apr, 2015 00:00 4414 Marime text
14 elevi ai Liceului Teoretic Internaţional de Informatică s-au calificat la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare. Vorbim despre Olimpiada naţională de informatică, Olimpiada de programare C-sharp, Olimpiada naţională de limba română, Olimpiada naţională de fizică, Olimpiada naţională de matematică, Olimpiada naţională de limba spaniolă şi Olimpiada naţională de limba turcă.
 
Astfel, între 3 şi 8 aprilie, Andreas Casapu şi Arif Ozturk, clasa a IX-a, şi Mihnea Gafton, clasa a X-a, pregătiţi de profesorii Ali Cabas şi Daniela Răvoiu, vor participa la Olimpiada naţională de informatică, care va avea loc la Târgovişte. Tot în domeniul Informaticii, şi Dragoş Șerban, clasa a XI-a, a obţinut calificarea la Olimpiada de programare C-sharp, fiind primul pe nivelul clasei lui. Suher Abduraman, elevă în clasa a X-a, îndrumată de profesorii Alina Mihalache şi Mariana Căpităneanu, a obţinut 118 puncte, rezultat cu care s-a calificat la Olimpiada naţională de limba română, ce are loc la Târgu Mureş, în perioada 6 -11 aprilie. Elev în clasa a IX-a, Alexandru Oprea va merge, pentru prima dată, la Olimpiada naţională de fizică, care se va desfăşura la Vaslui, în timp ce Akan Mujdaba, posesor al unui premiu I la etapa judeţeană, va merge pentru a doua oară consecutiv la faza naţională. Elevii au fost îndrumați de prof. Victoria Olaru. Anul acesta, a fost sezonul calificărilor la Olimpiada naţionala de matematică pentru elevii Liceului Teoretic Internaţional de Informatică, iar clasa a IX-a a venit cu cele mai spectaculoase rezultate. Ana Maria Milcu, Tiberiu Corcescu şi Andrei Bâra au dominat clasamentul clasei a IX-a, iar alături de ei, Andreea Podașcă, clasa a X-a, a obţinut, de asemenea, calificarea la naţionala din Bucureşti, din perioada 6 - 10 aprilie. Elevii au fost pregătiţi de profesorii Cristina Văcărescu şi Mihai Bogdan. Pregătită de prof. Elena Dorobanțu, Șermin Izet, din clasa a IX-a A, a obţinut calificarea la naţionala de Limba spaniolă, care va avea loc la Baia Mare, iar Asan Selin, tot clasa a IX-a, pregătită de prof. Habil Yener, are şanse mari pentru un premiu la Olimpiada naţională de limba turcă, găzduită de oraşul Medgidia. Alături de ea va concura şi Kuris Fatma Nur, din clasa a XI-a, pregătită de prof. Sedat Uzer.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii