Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:25 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezultatele Olimpiadei de Limba şi literatura română, etapa naţională. Punctajele elevilor din Constanţa

ro

02 May, 2017 00:00 3354 Marime text
Comisia de evaluare a lucrărilor la etapa naţională a Olimpiadei de Limba şi literatura română, secţiunea liceu, a publicat rezultatele finale, în urma contestaţiilor. Reamintim că 189 de elevi din ţară au participat la probele etapei naţionale, desfăşurate săptămâna trecută, între 25 şi 29 aprilie, la Alba Iulia.
 
La etapa naţională a concursului, elevii au susţinut proba scrisă individuală, proba orală individuală, din domeniul de studiu comunicare. Toate probele s-au desfăşurat la Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia. Programele pentru studiul limbii şi literaturii române au abordat studiul integrat al textului literar, al limbii şi al comunicării. Pregătirea elevilor pentru olimpiadă a vizat competenţele generale, specifice şi conţinuturile asociate acestora din programele şcolare din anii anteriori anului de studiu în care se află, precum şi conţinuturile pentru semestrul I al anului şcolar în curs, aprofundate şi extinse în limitele particularităţilor de vârstă ale elevilor. Elevii olimpici din ţară au descoperit, la Alba Iulia, Cetatea Alba Carolina, au cunoscut personalităţi locale şi au participat la activităţi artistice.
 
Iată punctajele elevilor din Constanţa: Gîlcă Elena-Raluca, clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ - 90 de puncte, Stanciu Iulia-Cristina, clasa a X-a la Liceul Teoretic „George Călinescu” - 80,5 puncte, Brojba Alexandra-Elena, clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu“ Medgidia - 99,75 de puncte, Hidan Claudia-Georgiana, clasa a XII-a la Liceul Teoretic „George Călinescu“ - 87,25 de puncte.

Ti-a placut articolul?

Comentarii