Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima ediție „Le jour du Prof”, sărbătorită la Constanța

ro

28 Nov, 2019 13:34 2060 Marime text

La inițiativa Federației Internaționale a Profesorilor de Franceză (50 de ani de activitate și 80.000 de membri), ziua de 28 noiembrie a devenit Sărbătoarea internațională a comunității profesorilor de franceză din lumea întreagă.

În acest sens în perioada următoare partenerii instituționali Asociația Română a Profesorilor Francofoni, Organizația Internațională a Francofoniei reprezentată la București de Biroul Regional (BRECO), Agenția Universitară a Francofoniei (ARDUF), Ministerul Educației și Cercetării organizează  o serie de activități sub genericul Inovație și creativitate: concursul de poezie destinat profesorilor de limbă franceză Ma langue française, proiecții de film francofon urmate de dezbateri, expoziții de afișe,desene ,fotografii, difuzarea pe rețelele sociale a unor Hastaguri și  mărturii pe postul de radio RFI cu titlul „Merci mon prof”,  conferințe, reuniuni, dezbateri, cocktailuri.

La Constanța sucursala ARPF va organiza astăzi, ora 19, la hotelul „Ibis” în parteneriat cu ISJ, Universitatea Ovidius, Alianța Franceză o gală- cocktail  cu titlul „A la votre nos profs”. Cu această ocazie se vor întâlni într-un cadru festiv actuali și foști profesori de limbă franceză , directori, agenți economici, părinți care susțin studiul limbii franceze.  

De  asemenea, vor fi sărbătoriți profesorii cu rezultate desosebite la concursurile de limbă franceză și va fi prezentat un scurt  moment artistic  surpriză. Sunt invitați și studenții francofoni de la Facultatea de Litere Constanța.

Tot în același cadru vor fi prezentări multimedia cu mărturiile foștilor și actualilor elevi, foștilor și actualilor profesori cu genericul „Merci mon prof et Moi j’ enseigne le français”.

Obiectivul acestui eveniment este valorizarea personalității profesorului de franceză ca model de implicare în procesul instructiv- educativ  și evidențierea  implicării și dăruirii de care  au făcut  dovadă  de-a lungul timpului un număr mare  de cadre didactice. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii