Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premiul international pentru micul pianist al Colegiului „Regina Maria"

ro

19 May, 2010 03:41 1464 Marime text
Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria" şi-a adăugat în palmares încă un premiu important. Elevul Muşat Mădălin, din clasa a VII-a A, sub îndrumarea profesoarei Taina Scarlat, a obţinut Premiul al III-lea la concursul Jeunesses International Music Competition din cadrul EUROPAfest 2010, la pian. Acesta este singurul festival din Europa care reuneşte jazz, blues, pop şi muzică clasică şi se desfăşoară în Bucureşti între 7 şi 13 mai.

EUROPAfest se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Alteţelor Lor Regale Pricipesa Margareta şiPrincipele Radu. Pe 13 mai, Gala EUROPAfest a celebrat, într-o atmosferă plină de emoţie şi entuziasm, cei mai buni muzicieni ai Europei. Seara au fost aduse în concert cele mai apreciate prezenţe din festival, în faţa publicului numeros reunit în Sala Mică a Palatului Regal. Cu aceeaşi ocazie, a fost decernată Diploma de Excelenţă din partea Casei Regale.

Competiţia este una dintre cele mai renumite din ţară şi din străinătate, la ea participând concurenţi din 23 de ţări. Anul acesta, disciplina de concurs a fost pianul. Concurenţii au fost repartizaţi pe categorii de vârstă. La categoria B (10-14 ani) au fost înscrişi 17 candidaţi. Concursul cuprinde două etape : în prima etapă trebuie interpretată o piesă preclasică şi o piesă romantică - etapa fiind eliminatorie. După prima etapă au mai rămas în competiţie opt concurenţi. În etapa a doua s-au interpretat: o piesă clasică, una modernă şi o piesă de virtuozitate. Juriul a fost alcătuit din profesori universitari din China, Japonia, Austria şi România.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii