Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:21 19 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Posturile de inspector şcolar general adjunct al ISJ Constanţa şi de director al Casei Corpului Didactic, scoase la concurs

ro

23 Mar, 2015 00:00 2412 Marime text
Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice organizează concurs pentru ocuparea a două funcţii vacante de inspector şcolar general adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa şi a funcţiei vacante de director la Casa Corpului Didactic Constanţa. Concursul se organizează în baza Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare şi de director al casei corpului didactic, aprobată prin OMECTS nr. 5557/7 octombrie 2011, cu modificările ulterioare. Dosarele se depun în perioada 25 martie - 5 aprilie, la sediul ISJ Constanţa. Concursul va avea loc în perioada 20 aprilie - 29 mai, la sediul ministerului.
 
La concurs poate candida personalul didactic care îndeplineşte, cumulativ, următoarele condiţii: este membru al corpului naţional de experţi în managementul educaţional; este absolvent al unei instituţii de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă; este personal didactic titular în învăţământ/într-o unitate de învăţământ şi are gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor; are o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin opt ani, dintre care cel puţin cinci în ultimii zece ani; a obţinut calificativul „foarte bine“ în ultimii cinci ani şi nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent; are caracterizare/recomandare vizând calităţile profesionale, manageriale şi morale din partea consiliului profesoral al unităţii de învăţământ sau din partea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar ori recomandarea senatului universităţii sau a organului de conducere al instituţiei în care candidatul îşi desfăşoară activitatea la data înscrierii la concurs; nu a desfăşurat poliţie politică şi nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală; este apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcţiei, conform prevederilor art. 234 alin (1) din Legea nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare; la data susţinerii concursului, nu a împlinit vârsta standard de pensionare.

Metodologia de concurs, bibliografia de concurs, modelele de curriculum vitae şi declaraţie pe propria răspundere, fişele de evaluare a probelor, fişa-cadru a postului de inspector şcolar general adjunct și cea de director la Casa Corpului Didactic, precum şi lista documentelor necesare înscrierii la concurs se afişează atât la sediul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, cât şi la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa. Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0241.611.913 în perioada 20 martie - 3 aprilie, în zilele lucrătoare, intervalul orar 10.00 - 14.00.

Ti-a placut articolul?

Comentarii