Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:32 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Posibile scenarii privitoare la examenele naționale 2020

ro

26 Mar, 2020 00:00 3327 Marime text

Astăzi, Ministerul Educației va susține o nouă videoconferință, prilej cu care toți actorii educaționali, atât reprezentanții elevilor, studenților, părinților, sindicatele, dar și reprezentanții Consiliului Național al Rectorilor, vor fi consultați cu privire la decizia ce va fi luată de comun acord.
Întrebat dacă se întrevede reluarea cursurilor după vacanța de Paște, ministrul Educației, Monica Anisie, a precizat că, în funcție de evoluția pandemiei, nu va ezita să solicite, pentru sănătatea elevilor și studenților, prelungirea perioadei de izolare.

Pe de altă parte, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinții, un important partener de dialog social, a declarat pentru ZIUA de Constanța: . Dacă nu se vor relua cursurile nici în luna mai, teoretic, pe data de 12 iunie se închidea anul școlar, deci s-ar părea că nu mai are rost să se reia cursurile. Și se vor încheia mediile cu excepția anilor terminali, funcție de ceea ce se va stabili de comun acord, urmând ca pentru clasele a VIII-a și a XII-a să se recurgă la scenariul propus de Sorin Cîmpeanu, respectiv Evaluarea Națională să aibă loc la sfârșitul lunii august, iar Bacalaureatul să aibă loc într-o singură sesiune, iar de la 1 octombrie să înceapă anul universitar. Deocamdată se iau în calcul mai multe date, însă vom încerca să ținem la curent pe toată lumea cu deciziile care se vor lua”.
 
În urmă cu două zile, Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor, a declarat pentru Edupedu.ro că cel mai optimist scenariu care ar putea fi luat în calcul este cel în care anul școlar se reia la începutul lunii mai, iar cel mai pesimist – cel în care examenele naționale și admiterea la facultate vor fi la finalul lunii august, jumătatea lunii septembrie.
Iată cele trei scenarii, așa cum au fost ele expuse de Sorin Cîmpeanu:
„Scenariul 1 (optimist): Cursurile se reiau în luna mai, iar examenele de Bacalaureat, Evaluarea Națională, Admiterea la liceu și Admiterea în universități se desfășoară pe calendarul existent.
Scenariul 2 (intermediar): Reluarea cursurilor în luna iunie-iulie presupune faptul că examenele naționale ca Evaluarea Naționala, Bacalaureatul sunt amânate, dar pentru perioade mici de timp. În acest scenariu vacanța de vară se scurtează.
Scenariul 3 (pesimist): Reluarea cursurilor are loc în luna august, iar examenele de Bacalaureat, Evaluarea Națională, precum și cele de licență la facultate vor avea loc la sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie.
Admiterea la facultate ar putea fi programată la jumătatea lunii septembrie”, conform Edupedu.ro.
 

Olanda a anulat examenul de Bacalaureat


Guvernul olandez a anunțat marți, 24 martie, anularea examenelor centrale de sfârșit de studii, echivalent cu examenul de bacalaureat, din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP, potrivit Agerpres.
Validarea sau nevalidarea diplomei de încheiere a studiilor va fi determinată doar pe baza notelor obținute în timpul anului școlar.
„Vreau, în aceste vremuri de criză, să le dau tuturor elevilor posibilitatea să obțină o diplomă completă şi să avanseze astfel fără pauză spre învățământul superior", a declarat ministrul olandez al educației Arie Slob într-un comunicat.
 
Citește ȘI:

Precizări de la ministrul Educației, cu privire la examenele naționale

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii