Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:32 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A doua şansă Peste 3.000 de constănţeni, în febra examenelor de Bacalaureat

ro

10 Aug, 2015 00:00 3114 Marime text
Absolvenţii de liceu care au trecut de prima sesiune de Bacalaureat şi nu au promovat mai au o şansă luna aceasta, când se va organiza cea de-a doua sesiune de examene.
 
Emoţii mari pentru elevii care susţin în această lună examenul de Bacalaureat. În perioada 17 -18 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi a celor de comunicare orală în limba maternă, în perioada 18 -19 august - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar pe 20 şi 21 august va avea loc evaluarea competenţelor digitale. De pe 24 august încep probele scrise, cu Limba şi literatura română, iar pe 25 august va avea loc proba scrisă la limba şi literatura maternă. Pe 26 august este programată proba obligatorie a profilului, pe 28 august, proba la alegere a profilului şi specializării, apoi, pe 31 august, se vor afişa rezultatele, până la ora 12. În intervalul ora 12 - 16 se vor putea depune contestaţiile. Pe 1 şi pe 2 septembrie, acestea se vor rezolva, lucrările fiind reevaluate de către o altă comisie, iar pe 3 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.
 
Dintre cei 3.320 de candidaţi constănţeni care au ratat examenul de Bacalaureat s-au înscris pentru susţinerea examenului în a doua sesiune 3.040. Pentru sesiunea august-septembrie, au fost aprobate şapte centre de examen, patru în municipiul Constanţa şi câte unul în Medgidia, Murfatlar şi Mangalia. Reamintim că, la prima sesiune de Bacalaureat din acest an, rata de promovare în judeţul Constanţa a fost sub 55%.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii