Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:55 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima probă la Limba română Peste 10.000 de liceeni constănţeni, aşteptaţi la simularea examenului de Bacalaureat

ro

02 Mar, 2015 00:00 1676 Marime text
La nivelul judeţului Constanţa, 5.170 de elevi de clasa a XI-a, respectiv 5.850 de elevi de clasa a XII-a pot participa la simularea probelor scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, organizat în toate unităţile de învăţământ liceal din municipiul şi din judeţul Constanţa.

Astăzi se desfăşoară proba la Limba şi literatura română, mâine va avea loc proba la Limba şi literatura maternă, urmată, pe data de 4 martie, de proba obligatorie a profilului (Matematică/Istorie), pe 6 martie fiind programată proba la alegere a profilului şi specializării (Biologie, Chimie, Fizică). Probele scrise încep la ora 9.00 şi durează trei ore, iar accesul elevilor este permis până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele. Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat pentru elevii clasei a XI-a, în anul şcolar 2014-2015, sunt: Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă, proba obligatorie a profilului (Matematică/Istorie). Pentru elevii claselor a XII-a, simularea examenului de Bacalaureat se organizează la disciplinele: Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă, proba obligatorie a profilului (Matematică/Istorie); proba la alegere a profilului şi specializării (Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, argumentare şi comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie).
Camerele de supraveghere video vor funcţiona în toate sălile de clasă din unităţile de învăţământ în care se desfăşoară probele scrise pentru simularea examenului de Bacalaureat.

Rezultatele vor fi afişate pe 12 martie şi nu se contestă. Ele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la clasă, şedinţe cu părinţii, precum şi în cadrul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii