Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Otilia Munteanu, elevă la Palatul Copiilor Constanţa, pe podiumul Concursului Naţional de Construcţii Electronice TEAM

ro

08 Dec, 2017 00:00 3329 Marime text
Otilia Munteanu, de 12 ani, elevă a Palatului Copiilor Constanţa, a câştigat locul 1 la Concursul Naţional de Construcţii Electronice TEAM, care a avut loc la Botoşani.
 
Directorul Palatului Copiilor Constanţa, Roxana Mitran, are doar cuvinte de laudă la adresa Otiliei. „Este elevă a Liceului Teoretic «Ovidius», iar la Palatul Copiilor Constanţa frecventează de trei ani Cercul de electronică, condus de profesorul Petrică Cioară“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, Roxana Mitran.
 
De 12 ani, de Ziua Naţională a României, la Botoşani sunt sărbătorite priceperea, inteligenţa, dar şi pasiunea pentru ştiinţă. Nu oricum, ci prin intermediul unui concurs de electronică ce reuneşte copii din toată ţara. Competiţia TEAM este una dintre cele mai valoroase din ţară, dedicată elevilor pasionaţi de electronică. Concursul Naţional de Construcţii Electronice TEAM este o competiţie organizată în fiecare an la Botoşani. Anul acesta, competiţia a ajuns la cea de-a XII-a ediţie şi a fost organizată pe 1 şi 2 decembrie, chiar de Ziua Naţională a României.
 
La competiţie au participat 80 de elevi din toată ţara, pe categorii de vârstă. Copiii pasionaţi de ştiinţă s-au duelat în probe practice şi teoretice din domeniul electronicii. Concurenţii au avut de realizat un gadget funcţional. Otilia Munteanu, de 12 ani, elevă a Palatului Copiilor Constanţa, a demonstrat că electronica nu este doar un domeniu al băieţilor. Tânăra constănţeancă a impresionat prin cunoştinţe şi pricepere. La concurs au participat şi copii de numai zece ani, dar care s-au descurcat cu brio în lumea circuitelor. Concursul de robotică de la Botoşani este finanţat parţial şi de Ministerul Educaţiei, fiind unul dintre cele mai valoroase din ţară. Echipa din Botoşani, cu nouă participanţi, a reuşit să obţină 11 premii I, cinci premii II şi două premii III.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii