Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Orele remediale, înlocuite de meditații. Asociația Elevilor din Constanța critică propunerea Ministrului Educației

ro

21 Jun, 2021 13:52 1854 Marime text

 
  • Sorin Cîmpeanu susține acordarea de vouchere pentru meditațiile elevilor.
Orele remediale, înlocuite de meditații.

Asociația Elevilor din Constanța critică afirmațiile Ministrului Educației și propunerea sa de a acorda vouchere pentru meditații.

Duminică, 20 iunie, Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat la Antena 3 faptul că elevii care au nevoie de pregătire suplimentară ar putea primi vouchere pentru meditații. Acesta a motivat propunerea prin prisma pierderilor educaționale foarte mari care s-au întâmplat anul acesta.

Considerăm declarațiile ministrului pline de ignoranță, având în vedere faptul că pierderile educaționale ar fi putut fi prevenite. Astfel, ministrul afirmă eșecurile sistemului de învățământ și existența unor lipsuri la nivelul activităților de predare.

Simultan, există măsuri mai bune care ar putea ajuta elevii să își fixeze anumite noțiuni, precum crearea unor platforme online care să conțină materiale video cu lecțiile. Mai mult, fondurile acordate pentru asigurarea voucherelor ar putea fi folosite în vederea finanțării programului Școală după școală. Anul acesta, plățile pentru profesorii care realizează ore remediale au întârziat timp de două luni și jumătate, din cauza întârzierii semnării contractului de finanțare al proiectului.

În acest sens, solicităm Ministrului Educației să nu inițieze un program de acordare a voucherelor pentru meditații, ci să se axeze pe finanțarea programelor de ore remediale și pe asigurarea unui act educațional de calitate în fiecare unitate de învățământ, astfel încât acestea să nu fie necesare, informează Asociația Elevilor din Constanța.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii