Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:50 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Olimpicii din Constanţa susţin Bacalaureatul în luna mai, la Braşov

ro

12 Apr, 2016 00:00 2020 Marime text
Componenţii loturilor olimpice şi absolvenţii de liceu care susţin examenul de admitere în universităţi din străinătate vor putea participa la o sesiune specială a examenului de Bacalaureat.
 
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a aprobat, prin Ordinul 3.602/7.04.2016, calendarul sesiunii speciale a examenului de Bacalaureat pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale care se pregătesc pentru competiţiile internaţionale sportive sau pe discipline, precum şi pentru absolvenţii de liceu care susţin admiterea în universităţile din străinătate în aceeaşi perioadă cu examenul naţional de Bacalaureat.
 
Potrivit documentului, sesiunea specială se va desfăşura în perioada 14-27 mai, la Braşov. Comisia judeţeană de Bacalaureat a Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov va nominaliza unităţile de învăţământ care vor găzdui centrele de examen şi de evaluare pentru această sesiune specială. Înscrierea candidaţilor va avea loc în zilele de 14 şi 15 mai. Probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura astfel:

- 16-17 mai - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă);
- 8-19 mai - evaluarea competenţelor digitale;
- 20-21 mai - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională).
 
Probele scrise au următorul calendar: 23 mai (proba la Limba şi literatura română), 24 mai (proba obligatorie a profilului), 25 mai (proba la alegere a profilului şi specializării), 26 mai (limba şi literatura maternă). Afişarea primelor rezultate - la sediul unităţilor de învăţământ care vor organiza această sesiune specială - este prevăzută pentru data de 26 mai (până la ora 18:00). Depunerea contestaţiilor este programată în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 18.00 - 20.00. În data de 27 iunie, vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale.
 
Precizăm că sesiunea specială a examenului de Bacalaureat (14 - 27 mai) se adresează elevilor care îndeplinesc următoarele condiţii: participă la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în perioada sesiunii normale a examenului de Bacalaureat sau susţin examenul de admitere la universităţi din străinătate. Ei trebuie să facă dovada că:
 
a) au fost acceptaţi, în etapa preliminară, la universităţile din străinătate care le solicită pentru înscriere diploma de Bacalaureat, înainte de finalizarea examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2016;

b) probele de admitere sunt programate în acelaşi timp cu probele examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2016.
 
Elevii care susţin Bacalaureatul în sesiunea specială îşi vor asuma întreaga răspundere pentru parcurgerea integrală a materiei din care vor fi elaborate subiectele de examen. De asemenea, conducerea unităţii şcolare din care provine candidatul răspunde de încheierea situaţiei şcolare a acestuia în timp util.

Ti-a placut articolul?

Comentarii