Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:01 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Mircistul Costin Dobrin, aur la Olimpiada Internaţională de Geografie

ro

19 Aug, 2015 00:00 3068 Marime text
În perioada 10 - 18 august, la Tveri, în Rusia, a avut loc Olimpiada Internaţională de Geografie. Lotul României a obţinut cele mai bune rezultate, ca număr de medalii şi ca valoare a acestora, urmată fiind de Singapore. La competiţia internaţională au participat 40 de ţări.
 
Din lotul României au făcut parte: George Costin Dobrin, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ Constanţa, Aura Elena Amironesei, de la Colegiul Naţional Iaşi, Sonia Adelina Șortan, de la Colegiul Naţional „Decebal“ Deva, şi Lorena Davidel, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane“, Fălticeni. Elevii români au fost însoţiţi de Mihaela Cornelia Fiscutean, de la Colegiul Naţional Iaşi - team leader, şi de Dorin Fiscutean, de la Colegiul Naţional Iaşi - team leader. George Costin Dobrin, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa, a obţinut medalia de aur. Aura Elena Amironesei, clasa a XII-a la Colegiul Naţional Iaşi,şi-a adjudecat medalia de argint. Şi Sonia Adelina Șortan, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Decebal“ din Deva, a câştigat medalie de argint. Cu medalie de bronz s-a întors în România eleva Lorena Davidel, clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Nicu Gane“ din Fălticeni, judeţul Suceava.

Un palmares bogat


Constănţeanul George Costin Dobrin are un palmares bogat de premii şi menţiuni la mai multe concursuri naţionale şi internaţionale. În anul 2014, tânărul a obţinut medalia de argint la cea de-a VIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului, desfăşurată în Spania, la Santander, în perioada 22 - 29 septembrie. George Costin Dobrin a fost premiat şi pentru cea mai bună lucrare ştiinţifică la concursul International Team Field Investigation, desfăşurat în paralel cu olimpiada. Mircistul a obţinut premiul III la Olimpiada Naţională de Ştiinţe ale Pământului, menţiune la Olimpiada Naţională de Geografie, premiul I la semifinala naţională de Discurs public în limba engleză şi menţiune la finala naţională a aceleiaşi competiţii. La acestea se adaugă premiile I şi II la concursul NASA Space Settlement Design Contest.

Citeşte şi

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile: Mirciştii Costin Dobrin şi Diana Catană, pe podiumul Olimpiadei Internaţionale de Știinţe ale Pământului (galerie foto)

Ti-a placut articolul?

Comentarii