Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:13 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca a făcut anunțul. 15.000 de profesori au renunțat la grevă

ro

06 Jun, 2023 12:39 1224 Marime text
Ministrul Educației Ligia Deca. Foto: FacebookAstăzi, 6 iunie 2023, începând cu ora 11.00, la invitaţia Ministrului Educaţiei, Ligia Deca, la sediul Ministerului Educaţiei a avut loc o întâlnire între reprezentanţii Ministerului Educaţiei, ai elevilor, ai părinţilor şi ai sindicatelor reprezentative din învăţământul preuniversitar, respectiv Federaţia Sindicatelor din Educaţie «Spiru Haret» şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ”, anunţă, marţi, Ministerul Educaţiei.

Sursa citată a precizat că ”întâlnirea a avut ca scop consultarea acestora asupra demersurilor necesare pentru adaptarea calendarelor de desfăşurare a activităţilor de final de an şi a calendarelor examenelor naţionale, în contextul generat de protestul personalului din învăţământul preuniversitar”.

Facem precizarea că, greva din învăţământ a intrat în cea de-a treia săptămână.

În cadrul evenimentului, Deca a anunțat că 15.000 de profesori au renunțat la grevă de la data de 01 iunie. ââ

”Putem anunţa că, în acest moment, de la momentul adoptării ordonanţei şi până astăzi, avem circa 15.000 de persoane care lucrează în învăţământ care au renunţat la grevă, dintre care peste 10.000 sunt cadre didactice. În acest moment, avem peste 1.000 de unităţi de învăţământ în care nicio persoană nu face grevă”, a afirmat Deca.

Ministrul a mai anunțat că se va mai discuta cu sindicatele în cursul zilei de miercuri, în contextul negocierii contractului colectiv de muncă pe sectorul educaţiei.

”Vom relua aceste discuţii cu federaţiile sindicale mâine şi, în contextul altor măsuri pe care Guvernul le va lua, mă refer aici la negocierile pe legea salarizării, vom putea să vedem o reîntoarcere în sala de clasă a cadrelor didactice”, a mai precizat ministrul Educaţiei.



Citește și: Ministrul Ligia Deca, după mărirea salariilor profesorilor. „Toate salariile din învățământ cresc” (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii