Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:06 01 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

Ministrul Sorin Cîmpeanu „Gradul de vaccinare în rândul personalului din învăţământ este de peste 70%“ (VIDEO)

ro

30 Dec, 2021 19:51 1058 Marime text
Ministerul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat astăzi, după Ședința de Guvern că gradul de vaccinare în rândul personalului din învăţământ este de peste 70%.

De asemenea, ministrul a punctat faptul că un număr important de şcoli au un grad de 100% de vaccinare.

Cîmpeanu a vorbit și despre posibilitatea introducerii certificatului verde la locul de muncă și a menționat că aceasta reprezintă o decizie a Guvernului. 

Totădată, Sorin Cîmpeanu a precizat că este de acord cu orice fel de măsuri care permit ca şcoala să se deruleze cu prezenţă fizică.

 "Nu emit supoziţii. Este o decizie a Guvernului. În funcţie de decizia Guvernului vă voi anunţa şi care este nivelul de impact în sistemul de educaţie", a precizat Sorin Cîmpeanu. 


Sorin Cîmpeanu a declarat că este nevoie de desfăşurarea cursurilor cu prezenţa fizică şi cu asigurarea măsurilor de siguranţă sanitară.

"Sunt de acord cu orice fel de măsuri care fac în aşa fel încât şcoala să se poate derula cu prezenţă fizică, pentru că digitalizarea este un obiectiv major pentru sistemul de educaţie din România, este un obiectiv major pentru sistemul de educaţie din orice stat al lumii, dar niciun stat al lumii nu poate spune că sunt îndeplinite cele cinci condiţii de bază: disponibilitate generalizată echipamente, conectivitate generalizată - cel de-al doilea - formarea tuturor cadrelor didactice din perspectiva pedagogiei digital - al treilea - conţinut digital pentru toate disciplinele adaptat fiecărui nivel de studiu - al patrulea - şi platforme dedicate pentru evaluare în cazul predării online. Aceste condiţii nu sunt îndeplinite simultan în niciun stat al lumii şi nici în România. Până le vom îndeplini, este nevoie de prezenţă fizică. Pentru prezenţă fizică e nevoie de siguranţă sanitară în şcoli. Pentru siguranţă sanitară în şcoli este nevoie de vaccinare, de testare şi de respectarea tuturor regulilor de protecţie sanitară", a mai precizat Cîmpeanu.

Pe de altă parte, ministrul Educației a declarat că gradul de vaccinare în rândul personalului din învăţământ este de peste 70%.

"Deci la ultima interogare a sistemului de educaţie, gradul de vaccinare a personalului din învăţământ era demult peste 70%. Deci, în învăţământ avem mai mult decât dublul mediei naţionale din perspectiva vaccinării, deci avem cadre didactice şi personal responsabil pentru activitatea de învăţământ. Avem un număr important de şcoli în care gradul de vaccinare este de sută la sută", a mai precizat ministrul Educației. 

Sursa video: Facebook/Guvernul României
Sursa foto: Pixabay
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii