Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:18 12 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educației, declarații după ședință „Examenele naționale rămân la datele stabilite!”

ro

25 Mar, 2021 11:21 1943 Marime text


 
  • Ministrul Educației face declarații cu privire la modificarea structurii anului școlar după ședința Comitetului pentru Dialog Social, la care au participat și reprezentanții federațiilor sindicale din învățământ, dar și președintele asociației de părinți și cel al Consiliului Național al Elevilor.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declarații principale în urma consultărilor:

Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut. la examenul de bacalaureat probele de comeptență vor fi echivalate.

Structura anului școlar nu va suferi nicio modificare pentru clasele terminale, care termină vacanța pe 9 mai. Pentru celalalte clase se face punte între cele două vacanțe de paște, între 2 aprilie și 4 mai.

În perioada 12-30 aprilie elevii din clasele terminale participă la cursuri online.

Semestrul al doilea se încheie pe 25 iunie.

Având în vedere reducerea cu o săptămână a semestrului al doilea, se pot comprima acele activități de evaluare și încheierea situației școlare, astfel că nu va fi nevoie de recuperări, datorită efortului cadrelor didactice și a faptului că nu se dau tezele semestriale.

Evaluarea națională pentru clasa a doua se reprogramează în luna mai.

Pentru localitățile carantinate, simulările se vor organiza după ieșirea din carantină.

Programul național de acțiuni remediale se va organiza în întreaga perioadă în care există actiități didactice, doar până la pragul de infectare de 6 la mia de locuitori.

„Nu poate nimeni să garanteze că nu va mai exista nicio întrerupere. Trebuie să ne adaptăm rapid și responsabil”, a declarat în încheiere ministrul.

Sursă foto: gov.ro 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii