Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, în vizită la Universitatea Ovidius Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

27 Mar, 2023 15:37 1432 Marime text
Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, se află astăzi, 27 martie 2023, într-o vizită de lucru în Constanța.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Constanța Apoi, ministrul va fi prezent, în intervalul 14:30 - 17:00, la Universitatea Ovidius, unde va vizita campusul universitar, va avea întrevederi cu conducerea Universității și va participa la o masă rotundă organizată de Google România, dar și la o sesiune de discuții cu elevi și studenți.

Nu în ultimul rând, în intervalul 17:15 - 18:30, ministrul Sebastian Burduja va avea întâlniri cu reprezentanții Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ și cei ai Colegiului Național „Mihai Eminescu“. 

Agenda domnului ministru a cuprins o oprire la operatorul portuar DP World (08:30 - 10:00), o întâlnire cu conducerea APMC (10:15 - 10:45), o întrevedere cu primarii din județul Constanța, prin care s-a lansat Caravana Digitalizării (sediul Instituției Prefectului, în intervalul 11:00 - 12:00). Apoi, la ora 12:00, în sala Remus Opreanu, au avut loc declarații de presă.

De asemenea, în a doua parte a zilei, la sediul INCDM „Grigore Antipa“, începând cu ora 13:45, ministrul Sebastian Burduja a avut o întâlnire cu conducerea institutului.

UPDATE: ora 16:00

Alături de ministrul Sebastian Burduja se află prefectul Silviu Coșa. 

Oficialii au ajuns la sala Google unde participă la o masă rotundă organizată de Google România, dar și la o sesiune de discuții cu elevi și studenți.

„Am vrea sa povestim pe scurt despre atelierul digital, proiect implementat acum 5 ani. Este o discuție formală în care așteptăm feedback-ul vostru. Legat de hub-ul din Constanța am ajuns la peste 2.500 de elevi care au participat la cursurile Google. Ne propunem să adăugăm educație AI începând de astăzi“ - a precizat Dan Oros, reprezentant Google. 


În continuare ia cuvântul Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja. 

„Ca de obicei Google este un exemplu pentru dezvoltarea comunităților. Ne preocupă inteligența artificială. Suntem în urmă la acest capitol. Colaborăm foarte bine cu ministrul din Emiratele Arabe Unite pe această temă. În următorii 2-3 ani vom avea un fond de 80 de milioane euro ce vor fi folosiți pentru cercetare în AI “ - a precizat ministrul Sebastian Burduja. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii