Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medgidia. Delegație de elevi și profesori francezi la Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” (FOTO)

ro

17 May, 2023 09:58 1325 Marime text

Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia a fost, în săptămâna 08-12 mai 2023,  gazda unei delegații de 11 elevi si 3 profesori însoțitori din Franța, în cadrul unui proiect Erasmus+. Tema mobilității a fost dezvoltarea durabilă, utilizarea eficientă a resurselor de apă.

Activitățile au vizat formarea competențelor civice, conștientizarea importanței utilizării responsabile a resurselor de apă, ameliorarea competențelor lingvistice si interpersonale.

Participanții au vizitat stația de epurare a apelor uzate din Medgidia, prin amabilitatea RAJA, descoperind etapele de tratare a apelor murdare și utilizarea responsabilă a acestora. De asemenea, au derulat activități de descoperire a biodiversității din Dobrogea, prin activități la Cheile Dobrogei si pe litoralul Mării Negre.,au transmsi reprezentanții Liceului. 

Nu în ultimul rând, participanții francezi si români s-au bucurat de atelierul derulat de doamna Andreea Ionașu de la ONG Mare Nostrum, în urma căruia au învățat despre biodiversitatea în Marea Neagră, măsurile de protecție a acestora și activitățile de voluntariat ale ONG-ului.

Săptămâna s-a încheiat prin evaluare de tip ludic, lacrimi de bucurie și promisiunea revederii.

Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” a organizat, cu sprijinul doamnei Claudia Portase, inspector de proiecte europene, în săptămâna 08-12 mai 2023, o sesiune de informare susținută la nivel județean de un expert invitat din Franța, domnul Emmanuel Franc, de la Academie d’Amiens, care a împărtășit cunoștințele si experiența sa de peste 10 ani în organizarea și evaluarea proiectelor Erasmus+., a mai punctat sursa citată. 

foto: ​Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii