Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:30 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Masterclass la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”, susţinut de un dirijor italian

ro

13 Jun, 2016 14:44 3880 Marime text
Duminică, Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” a găzduit  un masterclass dedicat elevilor claselor de muzică, susţinut de profesorul şi de dirijorul italian, Franco Giacosa.
 
Franco Giacosa este absolvent al Conservatorului „Niccolò Paganini” din Genova şi, în prezent, este profesor la Conservatorul „Giuseppe Verdi” din Torino; de asemenea, dirijează diferite orchestre ale teatrelor lirice din Italia şi din lume.
 
La iniţiativa profesorului Sebastian Pascale, fost elev al Colegiului de Arte, secţia teorie, şi cu sprijinul directorilor, prof. Gevat Nejdet Ismet şi prof. Carmen Chilea, acest masterclass -  susţinut gratuit  - are ca obiectiv îmbunătăţirea tehnicilor interpretative ale elevilor,  în vederea selectării şi participării la stagiul de pregătire şi perfecţionare organizat de Conservatorul torinez, în urma colaborării celor două instituţii de învăţământ. Stagiul se va desfăşura în cursul anului şcolar  2016 - 2017, la Torino. Pe durata a 4 săptămâni, elevii vor fi pregătiţi de profesori italieni pentru a putea susţine examenele de admitere în anul universitar 2017 - 2018.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii