Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:44 12 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locul I pentru echipa de robotică „MechanX” a Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” Constanța la concursul AgriTech Hackathon (video)

ro

12 Jun, 2021 12:36 4510 Marime text
  • Elevii de la malul mării au aflat vineri că lucrarea lor a fost recompensată cu cel mai mare premiu al competiției.
  • Șopron Alexandru, Ene Silvian, Vlad Leu sunt veteranii din proiectul inițial și lor li s-au alăturat de câteva saptamani Șopron Lucian, Badea Roberto și Andrei Luca Alexandru. 

Echipa de robotică „MechanX” a Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida”, coordonată de profesorul Marius Dumitrescu a obținut locul I la concursul AgriTech Hackathon. Elevii de la malul mării au aflat vineri că lucrarea lor a fost recompensată cu cel mai mare premiu al competiției.

Profesorul Marius Dumitrescu a declarat pentru ZIUA de Constanța că ieri a avut loc finala acestei competiții, iar proiectul cu care a concurat alături de elevii săi a fost recompensat cu premiul I.
                   

„Proiectul l-am început acum doi ani și în toată această perioadă am mai participat la alte competiții cu acest proiect în diferite faze. Vrem să îl facem să fie funcțional. Am fost susținuți și de APAD (Asociația Producătorilor Agricoli din Dobrogea) care ne-au ajuta să achiziționăm un calculator performant fără de care nu puteam trece mai departe în executarea proiectului. APAD a achiziționat calculatorul și ni le-au oferit nouă și ne susțin în continuare“ – a declarat pentru ZIUA de Constanța, prof. Marius Dumitrescu.

 
La realizarea acestui proiect au participat trei elevi de clasa a XII-a, iar pentru că aceștia au terminat școala, au fost atrași în proiect încă patru elevi care au preluat din mers înformațiile necesare pentru a putea ajuta la realizarea acestuia.  

„Șopron Alexandru, Ene Silvian, Vlad Leu sunt veteranii din proiectul inițial și lor li s-au alăturat de câteva saptamani Șopron Lucian, Badea Roberto și Andrei Luca Alexandru“ - a mai adăugat prof. Marius Dumitrescu. 

 
Concursul AgriTech Hackathon își propune să promoveze dezvoltarea agriculturii din România cu ajutorul tehnologiilor digitale și să încurajeze realizarea de noi soluții care să răspundă provocărilor din acest domeniu.
 
Înscrierile s-au făcut până pe data de 31 martie 2021, iar câștigătorii vor beneficia de promovarea soluției atât la nivel național, cât și internațional. De asemenea, cei înscriși în AgriTech Hackathon vor beneficia de validarea ideii, mentorat din partea partenerilor proiectului, acces la tehnologie, introducere către clienții finali din piața românească, dar și din zona internațională, un model de business adaptat fiecărei soluții. Finaliștii hackathon-ului vor avea parte de un mini-MBA în agricultură și alte premii valoroase.
Conform site-ului competiției, pentru câștigarea premiului I, echipa de la malul mării va obține un premiu în valoare de 3000 de euro.
În plus, toți cei 7 finaliști vor beneficia de un mini MBA în domeniul agriculturii în cadrul Institute of Food and Agriculture Leadership, de traininguri practice din partea AgriCloud Academy și servicii în valoare de 100.000 RON din partea organizatorilor și partenerilor, dar și acces la piețele internaționale și strategie de monetizare.

Sursa foto/video: prof. Marius Dumitrescu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii