Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:51 13 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceul Energetic din Constanța a primit acreditarea Ministerului Educației pentru școlile de maiștri și postliceală

ro

25 Mar, 2020 00:00 1779 Marime text

În urma evaluării din perioada 19 noiembrie 2019– 22 noiembrie 2019, a școlii de maiștri (Nivel 3 Avansat), profil Energetic – calificarea maistru electrician centrale, stații și rețele electrice, respectiv maistru electrician protecții prin relee și automatizări în centrale electrice, dar și a școlii postliceale (Nivel 3 avansat) profilul energetic – calificarea tehnician electroenergetician din cadrul Liceului Energetic Constanța, Ministerul Educației a acreditat aceste două niveluri de învățământ, prin publicarea ordinului în Monitorul Oficial nr. 234 din 23 martie 2020.
Așadar, începând cu anul școlar viitor, toți cei care își vor dori să urmeze cursurile acestor forme de învățământ nu vor mai fi nevoiți să susțină examenele finale la București și în alte unități acreditate. Precizarea a venit din partea prof. dr. Gabriela Carmen Neagu, inspector școlar pentru învățământ profesional și tehnic: „Înființate în urmă cu trei ani, aceste niveluri au fost autorizate și, conform legii, ele au urmat procedura acreditării. În Liceul Energetic Constanța există mai multe specializări, dar acestea nu puteau susține examenele finale în instituție, nefiind acreditate”.

Pe de altă parte, prof. Claudia Nițu, directorul acestui liceu, avea să ne aducă la cunoștință o noutate absolută: „Ceva mai interesant, decât această acreditare, consider că ar fi autorizarea, de anul trecut, pe un domeniu nou, producție media, cu o calificare nouă, tehnician multimedia, iar din anul școlar 2020-2021 avem această noua calificare în planul de școlarizare. Suntem singura școală din județ cu acest domeniu și printre puținele din țară. Sper să avem succes cu această nouă calificare introdusă, în sensul de a atrage elevi mai buni pentru acest domeniu de viitor, zic eu”.

Reamintim că Liceul Industrial Energetic Constanța (LIE – conform denumirii aprobate anul trecut) a luat ființă în anul 1966 odată cu încă cinci licee energetice din țară. Liceul a avut dublă subordonare - Ministerul Energiei Electrice si Ministerul Învăţământului, primul director al liceului fiind prof. univ. dr. Garabet Kumbetlian.
De atunci liceul a cunoscut numeroase etape, cea mai importantă fiind cea din 2007, când școala a fost certificată internațional de către International Education Society LTD. London, certificare acordată şi absolvenților, prin recunoașterea internațională a tuturor calificărilor/specializărilor din oferta educațională, iar în anul 2010 ratingul acordat inițial este ridicat de la CCC la B, în urma unei vizite in situ a reprezentanților IES London Ltd.
Din anul școlar 2018 - 2019, așa cum am precizat anterior, Colegiul Tehnic Energetic devine Liceul Energetic Constanța.
 
Citește și:

#citeşteDobrogea Prof. ing. Claudia Niţu, director al Liceului Energetic Constanţa, despre „Garabet Kumbetlian - Omul“

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii