Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea care prevede acordarea de tichete pentru educaţie pe suport electronic prin programul "Şcoala după şcoală", promulgată de președintele României

ro

29 Dec, 2021 15:44 1554 Marime text
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 29 decembrie 2021, mai multe decrete.

Unul dintre acestea este de promulgare a Legii pentru completarea art. 249 din Legea educației naționale nr. 1/2011 (PL-x 269/16.06.2021). Mai exact acesta prevede acordarea de tichete pentru educaţie pe suport electronic prin programul "Şcoala după şcoală".

Potrivit prevederilor legii, unităţile de învăţământ, prin decizia consiliului de administraţie, îşi pot extinde activităţile cu elevii după sau înaintea orelor de curs, prin programe "Şcoala după şcoală", dacă dispun de infrastructura şi de personalul necesare implementării acestor programe. Pentru elevii până în clasa a IV-a inclusiv, părinţii, reprezentanţii legali sau, după caz, persoana care a fost desemnată de părinte pentru întreţinerea unui copil, pe perioada absenţei părinţilor, conform art. 104 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia drepturilor copilului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, după caz, pot alege tichete pentru educaţie pe suport electronic în vederea achitării cheltuielilor din programul "Şcoala după şcoală", informează Agerpres.ro

Statul finanţează, în limita sumelor alocate cu această destinaţie, programul "Şcoala după şcoală" pentru elevii de până în clasa a IV-a inclusiv, ai căror părinţi sau reprezentanţi legali solicită în scris acest serviciu, prin tichete pentru educaţie pe suport electronic a căror valoare nominală lunară se raportează la indicatorul social de referinţă şi este de 0.8 ISR, exprimat în lei, pentru fiecare copil înscris în program.

Persoanele îndreptăţite optează în scris pentru aceste tichete pe suport electronic, individual pentru fiecare copil, la sfârşitul fiecărui an şcolar sau la momentul înscrierii copilului la şcoală pentru noul an şcolar.

Cerinţele privind emiterea, contractarea, utilizarea şi decontarea tichetelor pentru educaţie pe suport electronic se stabilesc prin ordin al ministrului Educaţiei emis cu cel puţin 3 luni înainte de începerea anului şcolar 2022-2023.

Sursa foto cu rol ilustrativ: Facebook/Scoala Al Ciucurencu Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii